Antonio Fasullo, Jato Fruits, Sicilië

"Retail wil zoete gele honingmeloenen in uniforme maten"

"Met ruim 150 hectare, die gewijd zijn aan de teelt van de Canarische gele meloen, zijn we één van de jongste bedrijven in de sector. We zijn gevestigd in het westen van Sicilië. We telen ook zwarte meloenen, 'purceddu', op een areaal van 10 hectare," vertelt Antonio Fasullo van Jato Fruits, een jong, dynamisch bedrijf dat van plan is om dit segment te veroveren.

Antonino "Tony" Fasullo

"Hoewel ik zelf pas 30 ben, kom ik uit een familie die zich al drie generaties lang met tuinbouw bezighoudt. Ik ben bij wijze van spreken op het land geboren. Het personeel van mijn vader heeft mij alles over de gewassen geleerd."

"Uiteraard richten we ons op de toekomst en daarom zijn we begonnen met het rechtstreeks leveren aan de grote Italiaanse retailketens. We hebben hiervoor de benodigde certificaten verkregen, zoals GlobalGAP. We willen echter ook graag de grens over want we zijn van mening dat we een uniek kwaliteitsproduct te bieden hebben."

Video interview met Antonino Fasullo - Jato Fruits

"Dit jaar ligt de focus op Kosmos, een Canarische gele honingmeloen die zich onderscheidt dankzij haar uniforme rijping en maten en die zeer geschikt is om in kratten vermarkt te worden. De meloen heeft wit vruchtvlees en heeft een kenmerkende driehoekige zaadholte. De smaak van deze meloen is intens fris en zoet. We zijn van plan om het ras Kosmos de komende jaren te promoten."

Dankzij het feit dat de meloenen op verschillende hoogteliggingen worden geteeld (variërend van 300 tot 500 meter) is Kosmos geschikt om vroeg (begin mei) en laat (juli) uitgeplant te worden.

"Ondanks onze overvloedige oogst bleven de marktprestaties dit jaar een beetje achter. De prijzen stegen zelden boven de €0,25 per kilo en de afgelopen dagen zijn ze stabiel gebleven op €0,18 tot €0,20 per kilo. Het weer heeft ons seizoen helaas met bijna een maand vertraagd. Toen de vraag naar zomerfruit aantrok, moesten we het opnemen tegen andere producten. Het warme weer van de afgelopen dagen zal mogelijk voor verbetering zorgen. De verse meloenen zijn nog tot 20 oktober verkrijgbaar."

"Zwarte meloenen (zie bovenstaande foto) zijn de komende twee weken nog verkrijgbaar. De oogst eindigde een poosje geleden al en het fruit wordt nu bewaard in ons koelhuis. De zwarte meloen is een nicheproduct dat geliefd is vanwege zijn unieke smaak en intense aroma."

Contact:
Jato Fruits
Via G. Marconi, 10 
90048 - San Giuseppe Jato (PA) – ITALY
Tel.: +39 3387301131
Email: tony.fas@alice.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven