Hoge prijzen Italiaanse uien

De uienoogst in Italië overtreft die van 2018 en de prijzen zijn zeer goed. 

"Sommige partijen rode en witte hebben last van kwaliteitsproblemen omdat onze regio getroffen is door storm tijdens het rooiseizoen. Dit heeft de houdbaarheid aangetast," legt een handelaar uit Emilia-Romagna uit. 

Desondanks zijn de telersprijzen goed met prijzen van €0,18 tot €0,22 voor gele uien en €0,25 tot €0,30 voor rode en witte uien. "Voor telers die een goede oogst hadden, is de handel winstgevend en zij zullen een uitstekende vermarktbare brutoproductie hebben."

Momenteel worden de uien voornamelijk op de binnenlandse markt afgezet. Groothandelaren en retailketens hebben een voorkeur voor uien van Italiaanse bodem. Daniele Mazzotti, handelaar op de groothandelsmarkt in Cesena, vertelt dat uien afgezet worden voor prijzen tussen de €0,60 en €0,80 per kilo, afhankelijk van de soort. "Gele uien zijn veruit het populairst en brengen tot wel €1,00 per kilo op."

"De prijzen zijn gemiddeld en op sommige dagen is de aanvoer overvloedig en verloopt de afzet moeizamer. De hoeveelheden uien die worden afgezet, wijken gedurende het jaar echter niet veel van elkaar af," aldus Rosanna Biondi van groothandel Biondi Giulio.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven