China overweegt te investeren in Zuid-Afrikaanse Oostkaap

Een Chinese handelsdelegatie uit de provincie Zhejiang heeft onlangs een driedaagse bezoek aan de Oostkaap gebracht om de investeringsmogelijkheden in deze Zuid-Afrikaanse provincie te onderzoeken. De delegatie ondertekende acht samenwerkingsovereenkomsten en liet weten geïnteresseerd te zijn in het ontwikkelen van de haven Saint John.

De delegatie werd geleid door Yuan Jiajun, de gouverneur van Zhejiang, en bezocht de speciale economische zones East-London en Coega. 

Het bezoek was bedoeld om de handelsbetrekkingen te verstevigen en investeringsmogelijkheden te verkennen. Hiermee worden de bilaterale banden op het gebied van economische ontwikkeling tussen beide regio's, waartoe de voormalige premier van de Oostkaap, Raymond Mhlaba, in 1995 het initiatief nam, verder versterkt.

Een aantal van de acht samenwerkingsovereenkomsten werden gesloten tussen het Hangzhou Vocational Technical Training College en het Eastcape Midlands College en zijn gericht op de fabricage van auto's en machines, marketing, toerisme en energiebeheer. 

Volgens een artikel op city-press.news24.com bezocht de Chinese delegatie de provincie op een moment dat deze werkt aan de implementatie van een provinciaal ontwikkelingsplan dat erop gericht is om bepaalde sectoren te ontwikkelen om de lokale economie een impuls te geven. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven