Ludger Nollet, Nollet Fruit

“Over twee weken zullen de hardfruitprijzen wat aantrekken”

Tholen – Het hardfruitseizoen is volgens fruithandelaar Ludger Nollet vergelijkbaar met andere jaren. “De vraag en het aanbod zijn vrij normaal voor de tijd van het jaar. Het loopt niet storm, maar we kunnen ook niet spreken van een slechte vraag. Ook de prijzen zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Tijdens de start van het nieuwe seizoen lagen de prijzen iets hoger, maar toen de grotere volumes op de markt kwamen, zakten de prijzen wat weg. Ik verwacht dat over twee weken de vraag en daarmee ook de prijzen aan zullen trekken. Voor een goede vraag naar appelen en peren hebben we wat koeler weer nodig.”

“Hoewel er wel wat handel is in Conference en Doyenne du Comice verwacht ik dat de vraag binnenkort gaat aantrekken. De prijzen voor Conference liggen ook op een normaal niveau. Voor maat 65 betaal je 60 cent en voor maat 70 betaal je 65 cent”, aldus Ludger. “Van de appelen hebben we nog niet alle rassen binnen. Momenteel doen we het nog met oude oogst Jonagold, maar over de kwaliteit zijn we zeer tevreden. De nieuwe oogst verwachten we binnenkort, maar we kunnen dit jaar toch minder dikke maten verwachten.”

Tijdens de Opendeur van de Vroegmarkt Brussel in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september kunnen bezoekers Nollet Fruit bezoeken.

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
+32 (0)2 245 72 81
Ludger.nollet@skynet.be      

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.