Mogelijke fusie Spaanse coöperaties Alzicoop en Exagro voor citrus- en kakiteelt

Na zijn plotselinge breuk met Frexeresa streeft de Tuinbouwcoöperatie van Alzira (Alzicoop) naar een fusie met de Coöperatie van Villanueva de Castellón (Exagro) om zowel de citrus als kaki's te kunnen verwerken. De zoektocht naar een nieuwe samenwerking komt voort uit de verplichting dat coöperaties met een volume van meer dan vier mln kilo kaki moeten beschikken over eigen faciliteiten, zoals is overeengekomen door de Kaki Groep van Anecoop, waartoe Alzicoop behoort.

Vermeldenswaardig is dat Fruxeresa een contract had met Alzicoop, hoewel het bedrijf reeds heeft aangekondigd dit per 31 augustus 2020 te willen beëindigen. Het bedrijf verwierf een paar maanden geleden een stuk grond op industrieterrein El Pla en richt hier zijn nieuwe groenten- en fruitcentrale op met het oog op een verwachte omzetstijging.

"Vanwege deze twee feiten hebben we gesproken met verschillende coöperaties in de regio op zoek naar oplossingen. Op dit moment zijn we in gesprek met de coöperatie van Villanueva de Castellón", lichtten leidinggevenden van Alzicoop toe. "Het doel is om een tweedegraads coöperatie op te richten voor de gezamenlijke afzet van beide coöperaties. De citrus zou hierbij in beide magazijnen verwerkt worden hoewel grotendeels in hun faciliteiten en de kaki's zouden voor 100% in ons magazijn verwerkt worden". Deze optie zou een investering van €2 mln vereisen hoewel het mogelijk is om subsidies te ontvangen die tot 50% van deze kosten zouden dekken.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven