EU verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden

Volgens een verklaring van de EU van donderdag 12 september heeft de Raad van de Europese Unie de sancties tegen Rusland met zes maanden verlengd. De sancties tegen 170 personen en 44 Russische instanties, als reactie op "acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen", worden tot ten minste 15 maart 2020 verlengd.

Naast deze sancties bestaat de Europese reactie op de Oekraïnecrisis uit andere economische sancties tegen specifieke sectoren van de Russische economie. Deze zijn op dit moment tot 31 januari 2020 van kracht.

Moskou heeft herhaaldelijk benadrukt dat het land geen deel uitmaakt van het conflict in Oekraïne en stelde opnieuw dat de annexatie van de Krim in overeenstemming met het internationaal recht en het Handvest van de Verenigde Naties heeft plaatsgevonden.

De EU nam in juli en september 2014 twee reeksen economische maatregelen, die sindsdien zijn verlengd en betrekking hebben op de financiële, energie- en defensiesectoren, en op goederen voor tweeërlei gebruik. Moskou heeft op de sancties gereageerd met een embargo op de import van landbouwproducten uit EU-landen.

Afgelopen woensdag stelde de Russische premier, Dmitri Medvédev, dat Moskou bereid is om met het Westen te praten over een afschaffing van de bilaterale sancties, maar hij verwierp de mogelijkheid van het nemen van de eerste stap hierin.

Bron: 24-horas.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven