Prijs biologische Spaanse tomaat 50,7% boven die van conventionele

Volgens gegevens van het Observatorium voor Prijzen en Markten van de regering van Andalusië lagen de prijzen die telers ontvangen voor biologische tomaten in het seizoen 2018/2019 50,7% hoger dan die voor conventionele tomaten.

Voor biologisch geteelde tomaten lag de gemiddelde telersprijs in dit seizoen op €1,07 per kilo, terwijl de gemiddelde prijs voor het conventioneel geteelde product €0,71 per kilo bedroeg.

Het gaat hierbij om de prijs die aan de teler wordt betaald op het moment van de levering van de tomaten aan het magazijn of de handelaar, exclusief BTW. Deze prijs omvat geen kosten voor de verwerking of afzet van het product, noch handelscommissie.

Prijsverschil per soort
Een vergelijking tussen de prijzen van de belangrijkste soorten in de biologische sector toont een aantal verschillen aan. De prijs van de biologische pruimtomaat lag 21,15% hoger dan die van zijn conventionele tegenhanger. De prijs voor biologische trostomaten lag 31,82% boven die van conventionele trostomaten en voor cherrytomaten lag de prijs voor de biologische variant 29,09% hoger.

Voor de biologische pruimtomaat ontvingen telers een gemiddelde prijs van €0,63 per kilo in het seizoen 2018/2019. Voor de biologische trostomaat was dit €0,87 per kilo, voor de rondtomaat €0,46 per kilo en voor de cherrytomaat €1,42 per kilo.

Telers van conventionele pruimtomaten kregen een gemiddelde prijs van €0,52 per kilo betaald. Voor de conventionele trostomaat lag de gemiddelde prijs op €0,66 per kilo en voor de cherrytomaat op €1,10 per kilo.

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven