Samenwerking LRE en Saxtorp Svamp

LRE introduceert slim wegen en registreren in Zweden

Begin 2019 heeft Saxtorp Svamp uit Zweden LRE ingeschakeld om het afweegproces van haar paddenstoelen te versimpelen en te optimaliseren.

Saxtorp Svamp is een van eerste bedrijven in Zweden die is gecertificeerd voor het kweken, plukken en transporteren van diverse soorten paddenstoelen. Het bedrijf levert per week ongeveer 2500 kg aan vers geplukte paddenstoelen. Dit levert jaarlijks ongeveer 130 ton aan handgeplukt product op. Saxtorp Svamp zet de paddenstoelen grotendeels zelf af naar de winkels. Het gehele proces van kweek tot transport neemt ongeveer 3 weken in beslag. Na 3 weken worden de kamers leeggemaakt, gewassen en vervolgens opnieuw gevuld.

Samenwerking LRE en Saxtorp Svamp 
In samenwerking met LRE is gekeken naar een ergonomische opstelling, waarbij het bulk product van de paddenstoelen om iedere verpakking te vullen, zowel links als rechts van een medewerker kan worden geplaatst.

Een door LRE ontwikkelde tafel sloot hierbij goed aan, passend in het huidige afweegproces van Saxtorp Svamp. Het opzetstuk, dat bevestigd kan worden aan de zijkant van de weegtafel, is doorontwikkeld tot een universeel opzetstuk. Op deze manier kan het opzetstuk aan beide kanten van de weegtafel worden bevestigd voor zowel de links- als rechtshandige medewerker.

DTS-V indicator
Door de inzet van slimme modules wordt het percentage give-away gereduceerd en de prestatie van iedere werknemer verbeterd. De weegtafels zijn allen voorzien van een DTS-V indicator. Deze indicator heeft een LED bar met een exacte 1 LED is 1 product indicatie. De gebruiker wordt zo geïnformeerd hoeveel stuks paddenstoelen moeten worden toegevoegd of weggenomen om tot het juiste target gewicht te komen. Hierdoor wordt het product nauwkeurig afgewogen en zit er niet teveel of te weinig product in een verpakking. Medewerkers moeten alleen de indicatie op de LED bar opvolgen waardoor een inwerkperiode niet meer van toepassing is.

Smiley
Iedere DTS-V is voorzien van een smiley functionaliteit. De gekleurde smiley in het rood of groen toont de gebruiker of deze het aantal stuks per minuut, passend bij het niveau aan ervaring (beginner, gemiddeld of ervaren medewerker) wordt behaald of niet. In de software is vervolgens terug te zien hoe medewerkers presteren op basis van normering, aantal KG’s verpakt en het percentage te veel of te weinig aan gewicht. Zo kan er worden ingegrepen, wanneer er niet naar behoren wordt gewerkt. Door de combinatie van slim wegen en een directe aansturing van product en personeel zorgen de systemen van LRE voor verbeterde efficiëntie.

Nazorg
Het slimme wegen en registeren is nu een aantal weken bij Saxtorp Svamp in gebruik. De vier modulaire en ergonomische weegtafels worden ingezet om het product nauwkeurig en snel te verpakken. De mobiele & bulk weegoplossing wordt hoofdzakelijk ingezet als extra weegoplossing bij drukte. “De nazorg van het project is erg belangrijk voor ons”, vertelt Roel Borgman, eigenaar van LRE. “We zullen Saxtorp Svamp dan ook de komende periode blijven ondersteunen en adviseren, zodat ze het maximale uit onze slimme systemen kunnen halen.”Website

In 2018 lanceerde LRE haar nieuwe website, gericht op slimme weeg- en softwareoplossingen. Op de website is informatie te vinden over de producten. Verder zijn er ook een aantal case studies te vinden en de meest recente projecten en toekomstige beurzen en evenementen. Een van deze toekomstige beurzen is de Fruit Attraction in Madrid, waar LRE te vinden is in hal 10, stand nummer 10A04D.

Voor meer informatie:
LRE Solutions
Satellietbaan 15G
2181MG, Hillegom
T: +31 252 532436
info@lre.nl
www.lre-solutions.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.