Sneeuwalarm leidt tot omzetpiek bij supers

Supermarkten boekten donderdag hogere omzetten dan gewoonlijk. Gewaarschuwd door het sneeuwalarm besloten veel consumenten de weekendboodschappen een dag eerder in huis te halen.

Dat melden verschillende supermarkten aan Levensmiddelenkrant. Bij een Apeldoornse vestiging van DekaMarkt vloog het brood en vlees donderdag de winkel uit, meldt de filiaalmanager. Ook in het zuiden van het land besloten veel supermarktklanten het winterse weer voor te zijn. “We hebben gisteren een zeer goede omzet geboekt en dat heeft in onze ogen te maken met het feit dat onze klanten op het winterse weer van vandaag hebben geanticipeerd”, zegt Arjan Barten, marketing en communicatiemanager bij Jan Linders.

PLUS-woordvoerder Maike Koster meldt eveneens een grotere klantenstroom op donderdag. “Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over het beeld van vandaag maar gisteren hebben we veel klanten mogen ontvangen.”

Afschrikken

De omzetpiek voor de supermarkten wordt mogelijk verklaard doordat veel mensen tijdens winterse buien binnen blijven. Uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van MWM2 in opdracht van de Persgroep Advertising en Allsecur autoverzekeringen blijkt dat 53 procent van de vrouwen bij sneeuw liever thuis blijft. Mannen laten zich minder snel afschrikken door mogelijke gladheid. 68 procent gaat gewoon de weg op.

Afgesloten

De sneeuwval leverde vrijdag geen grote vertragingen op bij de belevering van de supermarkten. Bij Jan Linders moesten ze schakelen toen de tunnel in de A73 vanwege de sneeuwval werd afgesloten. “Dat is onze levensader. Hierdoor kunnen we vertragingen oplopen. Dit hebben we opgepakt door zogenaamde calamiteiten vrachtwagens, die we inzetten om opgelopen vertragingen goed te maken. Alles is dus onder controle bij Jan Linders.”

Bereikbaar
Ook bij Albert Heijn verloopt de bevoorrading van de winkels vrijdag vrijwel probleemloos. “Er is weinig verkeer op de weg en de doorgaande wegen zijn goed bereikbaar”, zegt woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn. PLUS kan vrijdag haar winkels volgens de normale dienstregeling bevoorraden, meldt Koster. “Op enkele plaatsen kan het weer wellicht voor vertraging zorgen, maar vooralsnog is er geen sprake van grote problemen.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.