"We kunnen het doen zonder seizoen"

Mogelijkheden voor Australische zoete aardappelen in Europa

Op de Asia Fruit Logistics van vorige week was veel belangstelling voor Australische zoete aardappelen. Allan Mahoney van Sweet Potatoes Australia vertelde dat hij het behoorlijk druk had ondanks het lager aantal bezoekers. 

Van oudsher gingen de Australische zoete aardappelen naar de binnenlandse markt, maar sinds kort gaan ze ook naar de VAE en Zuidoost-Azië. "We verlaadden ze elke dag per luchtvracht omdat de zeevracht voor zoete aardappelen niet werkt, maar dat is erg duur. We verschepen nu onder gecontroleerde atmosfeer waardoor voor ons een heel nieuwe wereld openging."

"Dit jaar hebben we voor het eerst zoete aardappelen naar Nederland geëxporteerd, waar de vraag groot was door een aanbodtekort van hun gebruikelijke leveranciers. Klanten zoeken een constant, betrouwbaar aanbod en wij kunnen 52 weken per jaar zoete aardappelen leveren."

Australië wordt altijd gezien als dure leverancier, maar volgens Allan kunnen ze concurreren met aanbod uit Egypte en Spanje. De vrachtkosten zijn iets hoger, maar hij levert permanent. 

"We hebben nog niet aan het VK geleverd, maar ik zie op die markt veel mogelijkheden omdat de vraag naar zoete aardappelen daar enorm is en blijft stijgen."

Op de vraag of zijn aanbod aan Europa seizoensgebonden is om de gaten te vullen, antwoordt hij met een zin die hij in Azië hoorde: "We kunnen het doen zonder seizoen".

Voor meer informatie:

Allan Mahoney
Sweet Potatoes Australia
Tel: +61 439 877 025
Email: allan.mahoney@sweetpotatoesaustralia.com.au
www.sweetpotatoesaustralia.com.au

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.