Jacob Nawijn en Sim Stassen, Fruitful Office

"Samen duurzaam verpakken werpt zijn vruchten af"

"In 2020 moeten alle onderdelen in de Fruitful Office-fruitmanden volledig duurzaam en composteerbaar zijn. Ook de fruitbakjes, labels en flyers.” Directeur Jacob Nawijn en inkoper Sim Stassen vertellen hoe zij bij het nastreven van die missie intensief samenwerken met alle betrokken partijen. “Elke schakel in de keten moet de verpakking voelen en uitproberen: van teler tot eindgebruiker.”


Sim Stassen (FFO), Harry Mennen (DB) en Jacob Nawijn (FFO)

Fruitful Office bezorgt, vers van het land en met respect voor het milieu, fruit aan bedrijven. Veel vruchten zijn afkomstig van lokale telers en worden in herbruikbare rieten manden bij de klanten afgeleverd. Ongebruikt fruit gaat naar de plaatselijke voedselbanken en voor elke geleverde mand plant Fruitful Office een fruitboom in Afrika.

PaperWise-karton
‘Goed doen’ is het handelsmerk van de vers fruitleverancier. Dat moet tot in het kleinste detail zichtbaar zijn. Ook in de, door verpakkingsspecialist De Budelse geproduceerde, kartonnen fruitbakjes. “Bij de ontwikkeling daarvan komt een grote diversiteit aan factoren kijken,” vertelt Sim Stassen. “De telers willen praktische en efficiënte verpakkingen. Maar de bakjes moeten ook passen in de stansmachines, bedrukbaar en bovenal 100% voedselveilig en composteerbaar zijn.”

Daarom kiest Fruitful Office voor het uit landbouwafval vervaardigde PaperWise-karton. “Mooi en uiterst milieubewust verpakkingsmateriaal,” concludeert Sim. De Budelse verwerkt dat karton tijdens de testoplage tot een doosje waarin het zachtfruit verpakt wordt. Daarbij oogst de verpakkingsproducent uit Budel veel lof door het actief meedenken en creëren van mogelijkheden. “De Budelse is echt een goede samenwerkingspartner!”, complimenteert Sim.

Duidelijke boodschap
De gebruikerservaringen van de testverpakkingen brengen verrassende inzichten. Sim lacht: “We wilden de consument attenderen op het composteerbare karton door dit te vermelden op de klep van het deksel van het fruitbakje. Een leuk idee, maar uit de praktijk blijkt mensen het daar niet lezen. Die duidelijke boodschap nemen we ter harte.”

Want nu de testoplage en de ketenbrede samenwerking hun vruchten afwerpen, werken de handelspartners aan de volgende verpakkingen: met een goedgevulde mand vol nieuwe ideeën en bruikbare tips. "Op naar 2020: op naar die volledig duurzame en composteerbare Fruitful Office-fruitmand."

Voor meer informatie:
Sim Stassen
Fruitful Office Benelux
Centrale Groothandelsmarkt 179
1051LJ Amsterdam
T: 088-0640100
inkoop@fruitfuloffice.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven