Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Frank Levarht: "Wereldwijd toenemende vraag naar verse en verwerkte granaatappelen"

Maandag eerste granaatappelen uit India bij Levarht



Tholen - Maandag 17 december zullen bij Levarht weer de eerste Indiase granaatappelen arriveren. "Het seizoen loopt tot en met mei en we krijgen wekelijke aankomsten binnen", vertelt Frank Levarht. Het bedrijf uit Aalsmeer werkt bij de import van granaatappelen al sinds 2006 samen met INL Farms India en verzorgt daarbij ook de teeltbegeleiding. De granaatappelen worden verkocht onder het merk Kimaye.



INL Farms India is zowel GlobalGAP als ISO 22000-gecertificeerd en zal binnen twee jaar ook het Fair Trade-keurmerk voeren. Het bedrijf teelt de Bagwha-variƫteit. De granaatappelen kunnen klantspecifiek worden verpakt. Levarht ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De vraag naar granaatappelen neemt wereldwijd snel toe, zowel voor het verse, als het verwerkte product, zoals pitjes, sap en wijn. Afgelopen jaar zijn er geen residu-overschrijdingen geweest en ook dit jaar zullen de residutesten weer zowel in India als bij aankomst worden uitgevoerd."



"India is de grootste granaatappelproducent ter wereld met een jaarlijkse productie van 900.000 ton. We krijgen de granaatappelen aangevoerd vanuit verschillende Indiase teeltgebieden. Het grootste productiegebied is de staat Maharashtra, waar zich de teeltgebieden Baramati en Nashik bevinden. Vanwege droogte zullen er dit seizoen ongeveer 40% minder granaatappelen uit Baramati komen. Nashik heeft wel regen gehad en zal op het zelfde niveau als vorig jaar zitten", vertelt Frank Levarht.



Volgens de importeur zal de totale export naar de Europese Unie rond de 120 containers liggen. De transittijd vanuit India naar Rotterdam ligt rond de 20/22 dagen. De granaatappelen van Levarht hebben een brix van 15-17 kg en een netto-gewicht van 3,5 kilo. De importeur biedt de maten 9, 10, 12, 14 en 16 aan in volumes van 220 per pallet.

Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
www.levarht.nl