Nieuw rijpingsproces brengt producten sneller op de markt

Onderzoekers aan de Universiteit van Queensland hebben een nieuwe rijpingsproces voor fruit ontwikkeld. Het team heeft een methode ontwikkeld, waar ze ethyleen gas omzetten naar een poeder. Een kleine hoeveelheid van dit product zorgt voor het rijpen van grote hoeveelheden fruit gedurende het transport. Dit zorgt voor een kortere productietijd en dus lagere kosten.

“Vorig jaar hebben de onderzoekers minder dan 100 gram van dit poeder gebruikt om 20 ton aan mango's te laten rijpen tijdens het vervoer van Darwin naar Adelaide,”aldus Cameron Turner van UniQuest, een commercieel onderdeel aan de Universiteit van Queensland.
Het voordeel is dat deze mango's 6 dagen eerder rijp waren en verkocht konden worden.University van Queensland onderzoekers Mr Binh Ho en Professor Bhesh Bhandari


Hij verklaarde verder dat het een uniek product is in tegenstelling met eerdere uitgiftes van ethyleen poeder.

“Buiten deze ethyleen poeder zijn er bestaande methodes, maar niet commercieel inzetbaar omdat het proces langdurig is, moeilijk uit te breiden en moeilijk inzetbaar. Onderzoekers van Uniquest hebben nieuwe methodes ontwikkeld om ethyleen te veranderen in een poedervorm en de mogelijkheid tot het produceren van commerciële hoeveelheden. 

Uniquest is bezig om een commercieel bedrijf op te zetten om dit poeder onder de naam RipeStuff™ op de markt te brengen. Het komende jaar wil men starten met het produceren van kleine hoeveelheden en deze bij klanten uitproberen. Op lange termijn wil men de productie verhogen en het op grotere schaal op de markt brengen. Geschat wordt dat de kosten lager zullen zijn dan het hedendaagse rijpingsproces.

Voor meer informatie: 
Cameron Turner 
UniQuest
Tel: + 61 (0)437448773

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.