"Groenteboer: het beroep van de toekomst"

“Hippocrates riep het al ruim 400 jaar v.Chr.: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voedsel”. Voeding inzetten als spul dat je lichaam voedt in plaats van je maag vult. De gevolgen van overmatig eten zijn immens; de afgelopen decennia is een enorme stijging van allerlei welvaartziekten zoals diabetes type 2 en obesitas. Ziektes waar we nog niet mee te maken hadden voordat de levensmiddelenindustrie manieren vond voor goedkope en zeer winstgevende massaproductie”, aldus columnist Peter Selie in het ADN Magazine 266.

“Maar een drastische verandering van ons voedingspatroon is niet alleen noodzakelijk met het oog op de volksgezondheid en het reduceren van de zorgkosten. Uit recent onderzoek is gebleken dat als we blijven consumeren wat we nu consumeren, onze planeet in 2050 (!) de 8,5 tot 10 miljard mensen die dan zullen rondlopen niet kan voeden. De oplossing? Méér plantaardig voedsel. Toch bevestigen verschillende studies dat, hoewel we ons steeds meer bewust zijn van het belang ervan, we steeds minder groenten en fruit eten. Een heel paradoxale ontwikkeling. Daar gaan onze groentemannenhanden van jeuken, toch?

Unique selling point
Maar wat maakt dat de consument onze winkels bezoekt en onze producten koopt? De extra service en een gezellig praatje of groet? De kwaliteit van de groenten en het fruit? Nee. Kwaliteit en service zijn een vanzelfsprekendheid bij de specialist, geen unique selling points! Wat ons écht onderscheidt van de concurrent: de concurrent verkoopt groenten en fruit, wij verkopen gezondheid. De consument komt bij ons om zich goed, fit en vitaal te voelen, om krachtvoer in te slaan. Want met een gezonde levensstijl kan méér uit het leven worden gehaald! De groenteman van nu is een consultant voor een gezonde levensstijl en een energiek leven!

Gemak
Het moet de consument alleen wel makkelijk gemaakt worden. Een gezonde levensstijl moet verleidelijk zijn. Het moet op eenvoudige wijze geïntegreerd kunnen worden in het dagelijkse, drukke leven. En daar kan de specialist oplossingen voor bieden. Door te werken met dagverse, eerlijke producten, kan gezondheid worden aangeboden in haar puurste vorm, zonder overmatig gebruik van suiker, zout en andere, schadelijke smaakversterkers.

Deze manier van werken maakt het kopen en eten van plantaardige producten aantrekkelijker, waardoor de vraag ernaar zal vergroten. Uiteindelijk bepaalt de consument wat er geproduceerd wordt. En hoe groter de vraag naar schone producten, hoe schoner er geproduceerd zal worden. Zo beschouwd dient voeding niet alleen als medicijn voor een gezonder lichaam, maar tevens als medicijn voor een betere wereld.

Wie denkt dat de groenteman een uitstervend beroep is, mag zich nog wel een keer bedenken. De groenteman is geen traditionele ambachtsman, maar een aanbieder van oplossingen voor de grote, maatschappelijke problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Aan ons de geweldige uitdaging om de consument te verleiden tot een gezonde, verantwoorde levensstijl!”

Bron: ADN Magazine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven