Pallet Box voor volledig geautomatiseerde installaties

Aardappelen, wortelen, uien: het Belgische Deprez Handling Solutions ontwikkelt voor haar klanten geautomatiseerde installaties voor de handling van landbouwproducten. Daarbij maakt de specialist ook gebruik van de Pallet Box van Cabka: de box uit kunststof overtuigt door een hoge draaglast, is perfect voor de inzet in hoge stellingen en maakt een gebruik van de tijd- en kostenefficiënte handhavingssystemen mogelijk.

Deprez is een familiebedrijf dat in 1984 door Johan Deprez werd opgericht en sindsdien door hem en zijn vrouw Germana gerund wordt. Oorspronkelijk werden er bij Deprez machines voor de verwerking van aardappelen ontwikkeld, maar later kwamen daar ook wortelen, uien, bulkgoederen en recyclebare goederen bij. In de loop der jaren ontwikkelde Deprez een automatisch box handling systeem in combinatie met een geautomatiseerd magazijn. Dit concept werd in 2008 ingevoerd en sinds de invoering kon Deprez haar capaciteit verdubbelen.

Steeds meer behoefte aan tussenopslag in de landbouw
Gedurende vele jaren constateerde Deprez dat er onder aardappelverpakkers steeds meer behoefte is aan oplossingen voor de tussenopslag van hun producten voordat deze verpakt worden. Vroeger bestond er niet zo'n sterke classificering van de producten, vooral bij aardappelen. De stijgende eisen van de klanten leidden dan uiteindelijk tot het nieuwe systeem: tegenwoordig wordt de oogst naar kwaliteit of kaliber gesorteerd verkocht, zodat het noodzakelijk is om altijd een deel van de producten korte tijd tussentijds op te slaan. Deze tussenopslag moet hygiënisch en passend bij de classificeringen gebeuren. Daarom wordt er naar de grootst mogelijke opslagoptie gezocht die niet uit hout bestaat.

Gezamenlijk met een klant ontwikkelde Johan Deprez een volledig automatische oplossing waarin de Pallet Box van Cabka een centrale rol speelt. De Pallet Box heeft een inhoud van 1.400 liter en wordt geproduceerd uit stootvast, chemicaliënbestendig en levensmiddelenecht HDPE. Met een eigen gewicht van 69 kilogram in geperforeerde en 72 kilogram in gesloten uitvoering kan ze in een stapel een hoge draaglast van tot wel 7.000 kilogram. Slipvrije rubberprofielen aan de bovenkant van de Pallet Box zorgen voor de veilige stapelbaarheid van tot wel zeven boxen boven elkaar. De boxen zijn geschikt voor toepassingen bij temperaturen van min 30 tot plus 50 graden Celsius.

Volledig automatisch van de oogst tot de verzending
Na de oogst en het wassen worden de aardappelen door een optische sorteerinstallatie naar kaliber in de palletboxen gedaan. Afhankelijk van de behoefte worden de volgeladen boxen in stellingen opgeslagen of gelijk naar de verpakkingslijn gebracht. Vervolgens kan een in de installatie geïntegreerde Orbiter Box Tipper de boxen automatisch in de juiste verpakkingslijnen leegmaken. Het totale handling van de aankomst van de producten tot aan de verzending van de ingepakte producten geschiedt daarbij zonder dat er een enkele handmatige arbeidsstap noodzakelijk is.

Zodra Deprez een oplossing ter procesoptimalisering met een nieuwe klant plant, bevelen zij Cabkas' Pallet Box aan. Deprez-installaties zijn zo sterk op het gebruik van Pallet Boxen ingesteld, dat er met een andere box geen wrijvingsloos verloop meer gegarandeerd zou kunnen worden. De bedrijven, die de Pallet Box in de geïntegreerde installaties van Deprez gebruiken, verschaffen zichzelf een zeer groot voordeel tegenover concurrenten, want een volledig automatisch handling is tot nu toe maar zelden te vinden. 

Bron: www.cabka-ips.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven