Andy De Clercq, Groenten Declercq

"Export van prei komt maar moeilijk op gang"

Tholen – Na een redelijk goede vakantieperiode met matige aanvoer en redelijk aantrekkelijke prijzen is het rustig op de preimarkt. “De vraag naar prei kun je momenteel half/half noemen. Het loopt niet bepaald storm, maar de vraag is ook niet echt koud. Normaal gezien neemt na de vakantieperiode de vraag toe, echter is dat op dit moment nog niet aan de orde”, vertelt Andy De Clercq van Groenten Declercq.

“Als gevolg van de rustige vraag zijn de prijzen redelijk voor de tijd van het jaar. Echter kunnen de prijzen de komende weken wel gaan stijgen. Het is momenteel erg droog en voor de komende weken is er weinig neerslag afgegeven. Hierdoor groeit de prei niet hard en heeft dit een nadelig effect op de tonnage per hectare. Als het zo droog blijft, gaan we de komende periode niet erg veel aanvoer krijgen”, aldus Andy.

“Ook de export van prei komt nog wat moeilijk op gang, maar als we kijken naar onze buurlanden zien we dat zij ook problemen hebben met de droogte. Zeker in Polen, waar we een paar collega’s hebben zitten, heeft men ontzettend veel last van de droogte. Hierdoor verwacht ik dat zij ook lagere tonnages per hectare hebben. Hopelijk komt de export hierdoor vroeger opgang dan andere jaren en wakkert dit de prijzen aan”, besluit Andy.

Voor meer informatie:
Andy De Clercq
Groenten Declercq
Leihoekstraat 64
Machelen
+32(0)476 423 880
Andy_de_clercq@telenet.be  
www.groenten-declercq.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven