Eerste campagne ter promotie van Europese groenten en fruit

CuTE-campagne van start gegaan in Brussel

Op 11 september werd in het Europese Parlement in Brussel het startsein gegeven voor de eerste campagne ter promotie van Europese groenten en fruit, die tot stand kwam dankzij samenwerking tussen de sectoren in de verschillende landen en de EU. De campagne heet 'CuTE: Cultivating the Taste of Europa' en wordt mogelijk gemaakt door landelijke organisaties uit onder meer Spanje, Frankrijk, Polen en Griekenland.

Samen met de Spaanse Europarlementariër Clara Aguilera werd de campagne toegelicht door de voorzitter van Fruit Vegetables EUROPE, EUCOFEL, initiatiefnemer van de campagne, Jorge Brotóns, evenals door de organisaties die deel uitmaken van de campagne:  Aproa (Almería), Tomates et Concombres de France, AOP Fraises de France, de Poolse organisatie KZGPOiW en de Griekse organisatie Incofrut-Hellas.

De EUROTOUR werd gepresteerd, een mobiele kas die vanuit Brussel naar diverse steden in Europa zal reizen om er het duurzame Europese teeltmodel te promoten.

CuTE is de eerste Europese campagne die gericht is op het bieden van informatie en het promoten van Europese groenten en fruit. De campagne werd opgezet door Europese telers in samenwerking met de EU met als doel het vergroten van de kennis over teeltmethoden (vollegrond- en kasteelt) . 

Fruit Vegetables EUROPE (EUCOFEL) is de Europese groente- en fruitorganisatie die Europese telers vertegenwoordigd en hun producten promoot. Haar leden zijn landelijke en regionale verenigingen en bedrijven uit de grootste AGF-producerende landen in de EU (Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Polen, Portugal en Spanje). 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven