Ballymakenny Farm's speciale rassen

Oude en speciale aardappelrassen veroveren Ierland

Maria Flynn van Ballymakenny Farm teelt geweldige oude en speciale aardappelrassen die aan veel toprestaurants in Ierland geleverd worden. Het begon een aantal jaren geleden eenvoudig, maar nu zijn de aardappelen van Ballymakenny Farm een van de meest gevraagde producten door Ierse chefkoks en restauranten. 

Het begon toen Maria Flynn op haar boerderij een 'gelukkige plek' wilde creëren om bij te komen van de roerige tijden die ze toen doormaakte. "Het was alsof ik in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen. Ik had een feel good hoekje nodig." Maria's hoekje werd het strookje grond voor oude aardappelen, waar nu de exclusieve aardappelen vandaan komen die in heel Ierland beroemd zijn. 

Haar toewijding, harde werk en haar passie voor aardappelrassen lonen momenteel rijkelijk. Ze praat met passie over haar gekleurde rassen. "Ons vlaggenschip is Violetta en die heeft voor altijd een plekje in mijn hart. Het is een heerlijke, kleurrijke aardappel die geweldig smaakt."

Potatonewstoday.com citeert Maria over de invloed van Ierse chefkoks op haar teelt: "We proberen te telen wat chefkoks anders zouden moeten importeren."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven