Bênoit Moret, Georges Moret et fils:

“Uiterst compacte gecombineerde voorsorteerlijn met korte waterkanalen”

Georges Moret et fils is een fruitteeltbedrijf gevestigd in Martigny in het zuiden van Zwitserland. Het stadje ligt vlakbij de grote Sint-Bernardpas naar Italië. Het
bedrijf beschikt over 52 ha. fruitteelt, waarvan 30 ha. in eigen bezit. De productie van Moret bestond dit jaar uit 1.400 ton appelen, 315 ton peren, 200 ton abrikozen, 25 ton pruimen, 19 ton aardbeien en 4 ton frambozen.Benoît Moret, financieel directeur van het bedrijf vertelt dat hij al sinds 2004 goede contacten onderhoudt met Burg Machinefabriek. “Dat jaar hebben wij onze derde Greefa sorteerlijn met Burg-randapparatuur aangeschaft. We hebben dit gedaan op technisch advies van Burg-dealer Tecfrut SA. “Vorig jaar hebben we besloten een nieuwe, veel grotere sorteerlijn aan te schaffen en omdat we bijzonder tevreden waren over de bestaande installatie, hebben we ervoor gekozen weer met Greefa en Burg Machinefabriek in zee te gaan. We beschikken nu over een ultramoderne 4-sporige Greefa met IQS3 kwaliteitssortering voor appelen en peren. Het is een gecombineerde machine met 10 korte waterkanalen als voorsorteergedeelte en zes uitgangen naar verpaksets. De onderwaterafvoer is volledig geautomatiseerd en een kistenwasser completeert de installatie”, zegt Bênoit Moret.

“Dankzij deze lijn kunnen we ongeveer 4,5 ton appelen per uur sorteren. We hebben gekozen voor de recent door Burg ontwikkelde korte bufferkanalen. Door waterstroming worden appelen onder elkaar gebufferd, wat een enorme plaatsbesparing oplevert. In onze productieruimte van 1.100 vierkante meter houden we op deze manier nog ruimte over voor de opslag van het fruit voor en na het sorteren en voor de verpakkingen en het verpakte product. We zijn uiterst tevreden met deze maatwerkoplossing!”


Bron: Magazine Burg Machinefabriek, www.burgmachinefabriek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.