Henk van Doorne: "De meeste kassla die we oogsten, gaat momenteel het vliegtuig in"

Blijft de markt voor kassla standhouden?

Tholen - De markt voor kassla ziet er volgens Henk van Doorne, teler en handelaar van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande, niet verkeerd uit. "Na een lange, moeizame periode zijn de prijzen weer opgekrabbeld. De sla gaat momenteel de hele wereld over. De meeste sla die we oogsten gaat het vliegtuig in naar de verre bestemmingen of naar de binnenlandse retail."

Of deze periode stand kan houden, is natuurlijk de vraag. "Augustus en september zijn doorgaans aardige periodes in de slamarkt. In oktober en november kan het weleens moeilijker zijn", weet Henk. "Maar het aanbod is daarbij de meest bepalende factor. Met de spelers die constant aan de markt zijn, kunnen we de markt goed bedienen, maar als er gelegenheidstelers op de markt komen, gaan de volumes schommelen en dat kan nogal eens marktverstorend werken."

De schimmelziekte Fusarium is nog altijd een ware plaag voor de kasslatelers. "Het blijft een probleem. Wel zijn de zaadveredelaars erg actief om de juiste rassen hiertegen op de markt te komen. Zover is het nog niet, maar we blijven hoopvol", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.