Daniel Voll, Vau-Ge

"Het beste seizoen voor Italiaanse uien van de afgelopen dertig jaar"

Na de hitte van afgelopen jaar en de schaarste die daaruit is ontstaan was de uienmarkt in de eerste zes maanden van dit jaar buitengewoon leeg. Dat had een regelrechte run op importproducten tot gevolg: "Vanwege de marktomstandigheden hadden we voor onze uien uit Italië dit jaar het beste seizoen van de afgelopen dertig jaar", weet Daniel Voll van Vau-Ge.


Daniel Voll met Bella Italia uien

De overgang van Italiaanse naar Duitse uien verliep wrijvingsloos in juni. "We proberen slechts zo lang Italiaanse uien te verkopen tot er voldoende Duitse uien op de markt zijn." Augustus en september zijn de topperiode in de handel met veel beschikbare uien en verschillende acties.

Momenteel zijn er, in tegenstelling tot vorig jaar, zo goed als overal voldoende uien. Het seizoen verloopt dus gemiddeld, aldus de deskundige. "De oogst wordt in heel Europa binnengehaald: van Polen tot aan Spanje en Nederland. Eind september kan er ongeveer geraamd worden hoe de oogst in heel Europa is uitgevallen en daar reageert de markt dan op. Als er veel uien beschikbaar zijn, kunnen er in de retail acties worden gehouden en veel telers en distributeurs zullen dan zoeken naar alternatieve afzetkanalen in het buitenland."

Voor meer informatie:
Daniel Voll
Vau-Ge GmbH
Roxheimer Straße 24, 67240 Bobenheim-Roxheim
Telefoon: +49 (0 62 39) 60 43
Fax: +49 (0 62 39) 31 96
E-mail: vaugezwiebeln@vau-ge.de  
Web: www.vau-ge.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven