Fotoreportage: open dag bij Strauss Verpackungsmaschinen

Tijdens de Interaspa van dit jaar, die op 4 en 5 september op Hof Oelkers in Wenzendorf plaatsvond, nodigde Strauss Verpackungsmaschinen uit voor een bezoek bij haar nabijgelegen bedrijfsterrein. Salesmanager Matthias Kinzel leidde de aanwezige vakbezoekers door de beide productiehallen in Buxtehude en toonde hen een selectie van het brede machine-aanbod. FreshPlaza was eveneens ter plaatse.

Strauss Verpackungsmaschinen werd in 1945 opgericht en heeft een lange traditie op het gebied van machinebouw voor de groenten- en fruitsector. Sinds de introductie van de eerste aspergesorteermachine in 1996 heeft het bedrijf zich steeds meer gespecialiseerd in de ontwikkeling van moderne machine-uitrustingen - voor de oogst tot aan de verpakking - voor de aspergebranche. Parallel daaraan worden er ook installaties voor appelen en prei ontwikkeld.


Matthias Kinzel & Michael Fuchs van Strauss Verpackungsmaschinen bij hun stand op de Interaspa. Matthias Kinzel gaf de geïnteresseerden 's middags een rondleiding door de productiehallen van het bedrijf in Buxtehude. 

Momenteel worden de machines in twee hallen bij dezelfde vestiging in Buxtehude geproduceerd. Er werken 54 medewerkers in verschillende vakrichtingen. Daarnaast worden er voortdurend nieuwe projecten en machines ontwikkeld: zo werkt het bedrijf bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met de universiteit Bremen aan een oogstrobot voor groene asperges, waarmee er tot op het verwisselen van de oogstkisten na, compleet zonder menselijk personeel geoogst kan worden. Het prototype wordt momenteel echter nog niet ingezet, vertelt Matthias. 

Een blik op de aspergesorteermachine OptiSort GS voor zowel witte als groene asperges. De testinstallatie is optioneel met weegmodules uitgerust en heeft een prestatievermogen van tot wel 50.000 sorteerschaaltjes per uur. In de sorteerinstallatie wordt de asperge met veel water en weinig druk gereinigd om een betrouwbare optische sortering te garanderen. Daarna doorloopt de asperge in een sorteerschaal de optische kwaliteitsbepaling waarbij hij tot een kwaliteitsklasse wordt ingedeeld. 


Een blik op het OptiSort-display, de externe prestatie-indicator voor
OptiSort aspergesorteermachines. Het display is overal inzetbaar en toont de prestatiegegevens van de machine op een groter display. 
De SWL 17 weeginstallatie met snijeenheid (foto boven). Deze weegschaal is geschikt voor zowel witte alsook groene asperges en geeft continu het afzonderlijke gewicht van productporties aan en stelt asperges tot een vooraf ingesteld verpakkingsgewicht samen. De weeginstallatie kan ook bij grote verwerkingssnelheden exact wegen.De GUB-Buncher is een bundel- en etiketteerinstallatie voor asperges en andere stengelgroenten. De machine werd in 2007 op de markt gelanceerd en verwerkt als afzonderlijke GUB tot wel 25 eenheden per minuut en als dubbele eenheid tot wel 45 eenheden per minuut. De GUB-Buncher kan ofwel vrijstaand of in combinatie met de weeg- en sorteerinstallaties ingezet worden.

Een blik op de compleetoplossing voor het wegen en verpakken van appelen: eerst rollen de appelen door de combinatieweegschaal, die ontwikkeld werd voor het wegen en/of aftellen van appelen. Nadat de appelen volgens het gewenste productgewicht verpakt zijn, worden de zakken bijvoorbeeld door middel van clips of tape gesloten of dicht geseald.

Voor meer informatie:
Matthias Kinzel
Strauss Verpackungsmaschinen GmbH 
Felix-Wankel-Straße 22-24
21614 Buxtehude
Deutschland
Telefoon: +49 (0)4161 74020
E-mail: info@strauss-pack.com  
Web: www.strauss-pack.de/de/    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.