Rusland grootste afzetmarkt voor Turkse AGF

Volgens gegevens van de Eastern Black Sea Exporters Association (DKİB) exporteerde Turkije gedurende de eerste acht maanden van dit jaar zo'n 2 mln ton verse AGF naar 114 verschillende landen, wat het land €1,1 mld aan inkomsten opleverde.

Rusland was de voornaamste markt voor Turkse groenten en fruit met een aandeel van 455.190 ton in de export. In de periode van januari tot en met augustus bereikte de export van verse Turkse AGF naar Rusland een waarde van €339,9 mln, gevolgd door Duitsland met €144,7 mln, Irak met €89 mln, Roemenië €73,8 mln en Oekraïne €53,5 mln. 

De Oostelijke Zwarte Zee-regio genereerde €63,7 mln aan inkomsten met de export van 85.438 ton verse groenten en fruit naar Rusland. 

DKIB-voorzitter Saffet Kalyoncu zegt dat Rusland in de eerste acht maanden van dit jaar de voornaamste markt voor de Turkse AGF-export was. Hij wijst erop dat de totale Turkse export naar Rusland in deze periode €2,2 mld aan inkomsten opleverde, hetgeen een stijging van 8% betekent ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor.

 

Bron: dailysabah.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven