Indiaas kind raakt gewond wanneer militanten op fruithandelaren schieten

Een meisje van vijf is gewond geraakt toen militanten het vuur openden op fruithandelaren in het dorp Sopore, in het noorden van Kasjmir. Drie handelaren werden in hun benen geschoten als straf omdat ze hun kramen op de lokale markt hadden geopend. Het openbare leven in dit gebied ligt al meer dan 34 dagen stil. 

De verdachte militanten vorderden het voertuig van twee van de fruithandelaren die onderweg waren naar Sopore en dwongen hen naar een vooraanstaande lokale fruithandelaar te rijden. 

Indianexpress.com bericht dat de drie marktkooplui en het meisje naar lokale ziekenhuizen zijn overgebracht. Doktoren laten weten dat alle vier de slachtoffers buiten levensgevaar zijn.  

Onrechtmatig geweld
De militanten in het gebied bedreigen ook appeltelers die hun fruit naar markten in India willen verladen. In heel Kasjmir verspreiden zij posters en pamfletten waarin zij transportbedrijven, winkeliers en bedrijven oproepen hun activiteiten stil te leggen en zeggen dat 'overtreders zwaar bestraft zullen worden'. 

Soortgelijke bedreigingen zijn geuit aan het adres van onderwijsinstellingen en universiteiten die ook gevraagd worden hun deuren gesloten te houden. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven