Italiaans granaatappelseizoen staat op het punt te beginnen

Nu de herfst in aantocht is, gaan consumenten weer op zoek naar nieuwe producten. Granaatappelen zijn momenteel één van de meest populaire producten en dit is met name te danken aan hun vele gezonde eigenschappen.  

FreshPlaza had een interview met Dario De Lisi, salesmanager van het grootste Italiaanse granaatappelteeltbedrijf Masseria Fruttirossi. "Het is moeilijk om nu al iets te zeggen over het verloop van het seizoen aangezien de pluk nog niet is begonnen. Over een paar dagen zullen de vroege rassen worden geoogst en dit is zo'n 15 dagen eerder dan gebruikelijk. De meeste teeltgebieden bevinden zich in het zuiden van Italië, op Sicilië en in Calabrië en Lazio."

"De vraag naar granaatappelen neemt toe nu consumenten steeds meer interesse in gezonde Italiaanse producten hebben. Aangezien de vraag blijft groeien, verwachten we dat de prijzen overeen zullen komen met die van vorig jaar. De prijzen voor de vroege rassen zijn doorgaans hoger maar zodra de aanvoer omstreeks november toeneemt, zullen de prijzen licht dalen." 

"Landen in en buiten Europa hebben belangstelling voor dit Italiaanse product vanwege haar hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. We kunnen echter nog altijd niet volledig beantwoorden aan de vraag op de binnenlandse markt en zijn daarom genoodzaakt om ook fruit te importeren."

"De afzet van Italiaanse granaatappelen wordt afgeremd door Spaans en Turks fruit dat voor zeer concurrerende prijzen op de markt wordt aangeboden. Degenen die echter op zoek zijn naar granaatappelen met specifieke kwaliteitskenmerken nemen Italiaans fruit af."

"Granaatappelen worden als een 'superfruit' beschouwd. De positieve eigenschappen van deze fruitsoort zijn inmiddels overal ter wereld bekend en daarom zal de consumptie de komende jaren naar verwachting alleen maar verder toenemen. In tegenstelling tot andere producten zijn granaatappelen moeilijk te pellen en te eten. Het aanbieden van versgesneden alternatieven is dan ook belangrijk."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven