Saudische dadelexport stijgt in 6 maanden 27%

De Saudische dadelexport staat op een stijging van 27% tijdens de eerste helft van 2019. De totale export tijdens deze periode komt op   € 139 mln, vergeleken met de totale dadelexport in 2018 die op € 183 mln kwam met een hoeveelheid van 163.000 ton. 

Omdat het Saudische product een exportgroei ziet, roept marketing specialist Obeid Al-Abdali de Saudi's op om zich meer op de internationale markt te richten. Hij vindt dat Saudische bedrijven zich moeten richten op de moslimgemeenschappen en vooral op de burgers van deze markten omdat zij de belangrijkste en constante consumenten zijn.

"De focus moet niet alleen op de moslimgemeenschappen gericht zijn. De dadelexport naar wereldmarkten is klein vergeleken bij de totale jaarlijkse opbrengst. Het probleem is dat er geen studies bestaan over buitenlandse markten, waardoor we niet weten wat de smaken zijn en hoe het consumentengedrag daar is."

Het koninkrijk exporteert dadels naar meer dan 60 landen, waaronder de golfstaten, Jemen, Jordanië, Libanon, Maleisië, het VK en India. Het doel is om het Saudische aandeel op de wereldmarkt te laten stijgen. Hiertoe is een aantal rapporten opgesteld rond de dadelsector en de export naar 23 veelbelovende markten. 

Bron: saudigazette.com.sa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven