Zuid-Duitse importeur wijdt zich aan de import uit Thailand

"De vraag naar verse en gesneden durian neemt continu toe"

Durian, moringa en krachai: voor de Duitsers zijn deze Aziatische groenten- en fruitsoorten meestal nog onbekend. Alhoewel: "We zien in het kader van de vele kookshows op tv en het snel stijgende aantal Thaise restaurants een stijgende vraag naar zulke speciale producten. Vooral Durian vestigt zich tamelijk snel op de markt", weet Sunit Geppinger, directeur van Thai Fresh Import, gevestigd in het Duitse Radolfzell am Bodensee. 


Durian Monthong uit Thaise teelt.

Individuele smaakbeleving
De gespecialiseerde groothandel wijdt zich sinds meer dan twintig jaar op de import van exotische groenten en exotisch fruit, overwegend uit Thailand. De afgelopen paar jaar is vooral de populariteit van durian flink toegenomen. Sunit: "Een probleem voor ons als leverancier is het vinden van de juiste kwaliteit, want durian is extreem kwetsbaar. Des te langer de leveringsketen, des te meer lijdt het product daaronder", vertelt de importeur waarvan de producten per vliegtuig in worden gevlogen en direct op de luchthaven van Frankfurt verhandeld en verpakt worden. 

Er is echter nog een bijkomend probleem bij de exoten, namelijk de individuele smaakbeleving. "De één heeft hem graag iets zachter, de ander juist iets harder. Hij moet natuurlijk zoet zijn, maar verder zijn er geen vaste voorschriften wat smaak en productkwaliteit betreft. Durian is het probleemkind voor ons", zegt Sunit.

Gesneden durian
Thaise durian is daarnaast alleen in een bepaalde periode van het jaar verkrijgbaar: het seizoen begint normaal gesproken vanaf maart/april en loopt meestal tot in oktober, afhankelijk van de beschikbaarheid en productkwaliteit. "We leveren durian gesneden zonder schil nu in een schaaltje met daarin twee tot drie stuks (500 gram). De hele vrucht is daarentegen in verschillende groottes verkrijgbaar."

Alles bij elkaar vertoont de markt een constante groei, dit jaar zelfs nog iets meer dan in andere jaren, vertelt Sunit. "Als dat zo verder gaat en het product ook onder de Duitsers populairder wordt, zou ik me zelfs voor kunnen stellen dat durian over enkele jaren ook in de supermarkten opduikt."  

Voor meer informatie:
Thai Fresh Import
GF: Sunit Geppinger
Bahnhofplatz 5
Radolfzell am Bodensee
+49 176 63871942
thaifreshimport@gmail.com 
www.thaifreshimport.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.