Start tomatenseizoen Almería

CASI viert 75-jarig bestaan en opent nieuw pakhuis in Alhama

Samenvallend met de start van het seizoen werden op vrijdag 6 september de nieuwe faciliteiten van CASI geopend, gelegen in Alhama (Almería, Spanje), een gebied met een lange landbouwtraditie. Meer dan 100 telers uit de regio waren aanwezig.

Met dit centrum in Alhama blijft CASI groeien in de provincie. De in Almería gevestigde coöperatie komt hiermee nog dichter bij de aangesloten telers en opent deuren voor nieuwe samenwerkingen. 


Miguel Vargas, president-directeur van CASI

"De doelstelling is dat er zich meer telers uit Alhama en andere nabijgelegen gemeentes zullen aansluiten bij de coöperatie. Deze telers hebben zich altijd al onderscheiden door het goede beheer van hun gewassen en de kwaliteit van hun oogst", stelde Miguel Vargas, president-directeur van CASI.

Het hoofd van de Raad van Bestuur van de coöperatie benoemde de voordelen van het behoren tot een 'familie' met een dergelijke internationale reputatie, met meer dan 3.000 telers en professionals en een geschiedenis van 75 jaar. Vargas stelde: "Lid zijn van CASI is een verzekering voor de middellange en lange termijn, aangezien er maar weinig bedrijven zijn die zich kunnen beroemen op zo'n lange geschiedenis en zo'n brede erkenning op alle markten". Het lid zijn brengt voordelen met zich mee in het dagelijkse leven van de teler, zoals toegang tot steun, de aankoop van benodigdheden, een grotere afzetkracht, de mogelijkheid om te kiezen tussen veilingen of directe afzet, totale transparantie, etc.". De president-directeur moedigde de aanwezigen aan om hun vertrouwen in CASI te stellen en deel te worden van de coöperatie.


Francisco López, uitvoerend directeur van CASI

De ontmoeting met telers uit Alhama was eveneens het decor voor de eerste toespraak van Francisco López als nieuwe uitvoerend directeur van CASI. Als een grote kenner van deze teeltregio, en met uitgebreide ervaring in de sector, sprak hij woorden van dank uit voor alle aanwezigen.

"Een groot deel van mijn professionele reputatie heb ik aan jullie te danken, vanwege het vertrouwen en het goede werk dat jullie hebben verricht", aldus López. "Ik heb altijd nauwlettend gevolgd wat de coöperatie waar ik nu deel van uitmaak deed, aangezien het een wereldwijd toonaangevend bedrijf is in de tomatensector. Nu heb ik de kans om mijn steentje bij te dragen en een bijdrage te leveren ten voordele van alle leden".

De locatie die is uitgekozen voor de nieuwe faciliteiten is strategisch, aangezien de teeltkalender hiermee uitgebreid kan worden en de twaalf maanden per jaar bereikt kunnen worden. Daarnaast wordt diversificatie mogelijk.

"De nachten, met koelere temperaturen, maken het mogelijk om zomergewassen te bewaren die in andere gebieden problemen opleveren vanwege de warmte en de vochtigheidsgraad. Het klimaat is ideaal voor het telen van verschillende soorten rode tomaat, met name losse tomaten, trostomaten en pruimtomaten", vertelt een landbouwtechnicus. Daarnaast worden er in Alhama courgettes van hoge kwaliteit geteeld, een groente die van steeds groter belang wordt voor CASI.

De nieuwe faciliteiten hebben een strategische ligging op het industrieterrein van Huéchar, op afstand van de stadskern. De faciliteiten zijn goed toegankelijk, hetgeen gunstig is voor de telers.

CASI, een toonaangevend internationaal bedrijf in de tomatensector, viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan.


Meer informatie:
CASI SCA
David Baños Fernández, marketingdirecteur  Ctra. Níjar - La Cañada s/n
04120 Almería
T: +34950626007
info@casi.es
www.casi.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.