Asia Fruit Logistica ten einde; exposanten tevreden ondanks lagere opkomst

De Asia Fruit Logistica zit erop. Standhouders tonen zich over het algemeen tevreden over de beurs. Ondanks dat het merkbaar rustiger was op de beurs, verliep de aanloop voor veel standhouders door de verwachte ongeregeldheden in Hong Kong beter dan verwacht. Sommige exposanten gaven wel aan het jammer te vinden dat op donderdag de beurs twee uur eerder sloot.


Global Fresh International

Turkse exposanten zijn blij met de Asia Fruit Logistica. Het vijgenseizoen is dan ook volop gaande en met de start van het granaatappelseizoen is het een perfect tijdstip. Egyptenaren zien er een grote vraag naar citrus op de Aziatische markten.

Spaanse druivenexporteurs zijn erg optimistisch over hun verkoop in China. De Chinese markt heeft een voorkeur voor druiven die intens zwart van kleur en zoet zijn. Volgende week start ook de verkoop in Vietnam. Gemiddelde transportkosten bedragen wel 0,25 euro per kilo, wat betekent dat het duurder is om naar Europa met TIR's te vervoeren dan naar Azië over zee.


Team Jaguar

De derde dag nam het bezoekersaantal wel behoorlijk af, sommige standhouders kwamen zelfs niet op dagen of waren maar een klein poosje present. Toch zijn Chinese bedrijven positief over de show. Ze vertellen dat er dan wel minder bezoekers waren, maar dat de aanwezige inkopers wel serieuze handelspartners zijn. Er werden weer opvallende verpakkingen gepresenteerd, zoals de Disney-verpakking van New Frutti en de speciale Koreaanse druivenverpakking van Lurra.

India is een goede markt voor de Australische appelen, peren en kiwi's door de hoge tarieven die zijn ingevoerd voor het Amerikaanse fruit. Een Duitse exposant met Gala- en Red Delicous verkoopt ook appelsap op de markten in Taiwan, India en Singapore. Ook hier hebben de Chinese kopers voorkeur voor de zoete variant.


Devos uit België

Costa Ricaanse exposanten spreken van contacten met veelbelovende, potentiële kopers uit Japan, China en Zuid-Korea. Deze exposant stuurt wekelijks 60 containers met bananen naar China.

Ook waren er volop noviteiten te zien. Zo introduceerde Reemoon haar nieuwe sorteermachine, die zowel intern als extern sorteert, toonde Shenyang Renhedatong haar nieuwe aardappelras Elizabeth, die van binnen wit is maar zoeter dan de oranje of paarse varianten.

Maandag publiceren we weer een fotoreportage van de beurs


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven