Zuid-Bevelandse burgemeesters plukken conference-peren

Burgemeesters steken handen uit de mouwen tijdens jaarlijkse fruitpluk

De burgemeesters Gerben Dijksterhuis (Borsele), José van Egmond (Reimerswaal), Margo Mulder (Goes) en Huub Hieltjes (Kapelle) zijn  gisteren op een hoogwerker in Wemeldinge geklommen om gezamenlijk Conference-peren te plukken. De jaarlijkse 'burgemeestersfruitpluk' is inmiddels een traditie voor de Zuid-Bevelandse burgemeesters. Naast het plukken was er ook aandacht voor de kansen en bedreigingen die de telers binnen de sector zien.  


Burgemeesters Margot Mulder, Gerben Dijksterhuis, José van Egmond en Huub Hieltjes in de boomgaard

De vier burgemeesters waren te gast bij bij perenteler Bas Feijtel en Carola Rehorst van Feijtel Fruit uit Wemeldinge. Bas gaf hen voor het plukken een rondleiding door de boomgaard en sprak met hen over het belang van de sector voor de regio. Hierbij legde hij uit welke kansen en bedreigingen er lagen voor de Bevelandse fruitsector. Uiteraard kwam ook het onderwerp 'Brexit' aan bod. Daarnaast was er voldoende aandacht voor duurzame oplossingen binnen de perenteelt.


Burgemeester Gerben Dijksterhuis

Bron foto's: Facebook burgemeester Gerben Dijksterhuis

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.