Avocadoteelt breidt zich uit in Huelva

Hoewel het oostelijke gedeelte van de Spaanse regio Andalusië (tussen de provincies Málaga en Granada) de plaats is waar de avocadoteelt op regionaal niveau van de grond is gekomen en waar het areaal het grootste is, breidt de teelt van dit fruit zich aanzienlijk uit in de westelijke kuststrook van de provincie Huelva. Sommige gebieden hier beschikken over geschikte weersomstandigheden voor het verkrijgen van goede resultaten.

Tijdens de Avocado Conferentie, georganiseerd door de afdeling in Huelva van het College van Technisch Landbouwkundig Ingenieurs van West-Andalusië (Coitand) aan de Universiteit van Huelva, gaf technicus David Sarmiento tijdens zijn presentatie aan dat het klimaat een sleutelfactor is voor het telen van avocado. Het fruit heeft een subtropisch klimaat met zachte temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad nodig. Geen van deze factoren is van toepassing op het klimaat in Huelva, dat extreem hoge temperaturen kent en waar de vochtigheidsgraad soms niet meer dan 20% bedraagt. Sarmiento gaf voorlichting over mechanische hulpmiddelen die goede resultaten bieden en helpen om ongunstige weersomstandigheden te verzachten.

Ook de professoren Emilio Guirado en Rafael López namen deel aan de conferentie. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondetafelgesprek onder leiding van Julio Volante, voorzitter van de afdeling in Huelva van Coitand.

In korte tijd zijn enkele honderden hectaren met avocadoplantages in de westelijke kuststrook van Huelva in werking getreden. In de komende jaren zullen deze een substantiële oogst gaan opbrengen. Ook in de kuststrook van Algarve (Portugal) is de avocadoteelt in de afgelopen jaren explosief toegenomen. Daarmee wordt dit gebied een van de meest nabije concurrenten voor Spanje. Evenals in Huelva gaat het ook daar slechts om een beperkte hoeveelheid gebieden die geschikt zijn voor de teelt van het gewas.

Bron: agrodiariohuelva.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven