Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Siciliaanse sinaasappelen vrezen buitenlandse concurrentie niet

"Ik ben van mening dat de Siciliaanse sinaasappelen het de laatste vijf jaar erg goed doen, zeker als de telers zich hebben gewend tot een ras van topkwaliteit."

,,Veel telers hebben bomen weggedaan terwijl andere bomen weer zijn bezweken door het Tristeza virus. Er zijn nu meer resistente rassen geplant met als resultaat dat de Siciliaanse sinaasappelen op de markt verschijnen als een prima gewas."

Dat zegt Michele Attaguile, die samen met zijn broer Fabio eigenaar is van het familiebedrijf Fratelli Attaguile.

Het bedrijf is gevestigd in het centrum van het Siciliaanse citrusgebied. Fratelli Attaguile is een merk dat in de jaren negentig werd opgericht en dat sinds 2001 een breed scala aan producten omvat, waaronder: citrus en zomerfruit afkomstig van eigen grond en van lokale telers.

"Op de 20 hectare eigen grond telen we voornamelijk Tarocco Gallo die beschikbaar is tot eind april. We hebben onlangs gerenoveerd met nieuwe bomen die al vruchten geven zijn en die van oktober tot juni de marketing van andere rassen ondersteunen, waaronder: Tarocco, Navel, Moro, Valencia, Clementine Nova en de late mandarijn Ciaculli", zegt Michele.

"Met wat vertraging konden we ons in juni bezig houden met de druivenrassen Victoria en Black Magic, gevolgd door de Red Globe. Nu zetten we Italiaanse druiven uit het Mazzarrone-gebied af", zegt Michele.

"De afzet en prijzen van de eerste trossen Italia druiven zijn goed. Nu hopen we op een herstel van de consumptie. De verwachting is dat dit gaat gebeuren zodra de scholen weer begonnen zijn. De druiven zien er goed uit met een hoge Brix-graad en een goudgele kleur. In vergelijking met 2018 zijn de prijzen beter, ook vanwege minder aanbod, hoewel de markt sterk wordt beïnvloed door de concurrentie uit de regio Apulië", gaat Michele door.

Het bedrijf heeft een magazijn van in totaal ongeveer 1200 vierkante meter uitgerust met: sorteringsmachines, verpakkingsmachines en drie koelcellen die zijn uitgerust met een ozonsysteem voor de opslag na de oogst.

Het citrus blijft het vlaggenschip van het bedrijf en 30% hiervan wordt in het buitenland afgezet, met name in Frankrijk, België, Nederland, Malta, Slovenië en Polen.

"Het citrusseizoen van 2019 belooft, als het klimaat het toelaat, producten van uitstekende kwaliteit, hoewel er een lichte daling is wat betreft de aantallen. Toch verwacht ik niet dat dit een probleem gaat opleveren. Het kan juist in ons voordeel werken. Ik zeg altijd dat Sicilië groot is en dat er veel citrus voor handen is. Realistisch gezien zijn we in staat om voldoende volumes te garanderen, met continue levering aan de groothandel", concludeert Michele.

Voor meer informatie:
F.lli Attaguile sas 
Via Piave,6
95042 Caltagirone (CT) - Italië
Tel.: +39 0933 1895357
Cell.: +39 320 3913500
Email: fratelliattaguile@hotmail.com 
Facebook: fratelliattaguile 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven