Apeel Sciences doet proef met vershoud-oplossing bij Britse retailer Asda

Apeel Sciences heeft aangekondigd dat het bij de Britse retailketen Asda een proef zal doen met haar vershoud-oplossing voor mandarijnen.  Apeel werd onlangs goedgekeurd door de Europese Commissie. De test die Apeel nu uitvoert bij de Britse retailer kan erop wijzen dat de technologie later dit najaar ook in Europese supermarkten geïntroduceerd zal worden. 

"We zijn voortdurend op zoek naar manieren om voedselverspilling te voorkomen binnen onze toeleveringsketen en bij de consument thuis," begint Nasir Ahmed van Asda. "Het verlengen van de houdbaarheid betekent dat onze klanten nog langer van een nog verser product kunnen genieten. We zijn dan ook zeer enthousiast over de mogelijkheden die Apeel ons te bieden heeft en ik ben blij dat Asda onderdeel uitmaakt van deze pilot."

"Asda, dat toonaangevend is binnen de sector op het gebied van innovatie en duurzaamheid, is de eerste retailpartner in het Verenigd Koninkrijk die door het aanbieden van Apeel-mandarijnen, die veel langer vers blijven, probeert voedselverspilling aan te pakken," zegt Gordon Robertson, directeur van Apeel Sciences. "Deze commerciële proef is een nieuwe stap waarmee we aan kunnen tonen hoe Apeel bij kan dragen aan het reduceren van voedselverspilling in winkels en huishoudens en heeft als doel om met Apeel behandelde AGF niet alleen bij Asda maar bij retailketens in heel Europa in de schappen te krijgen."

Ook mandarijnenteler enthousiast
De mandarijnenteler die het fruit levert, La Calera, zegt er trots op te zijn om deel uit te maken van dit experiment. Het bedrijf werkt graag mee aan onderzoek van bedrijven zoals Apeel Sciences omdat het van mening is dat dit soort innovaties niet alleen gunstig zijn voor mandarijnentelers maar voor de hele AGF-sector.  

"Ondernemers en wetenschappers helpen onze sector vooruit en we zijn trots op onze samenwerking met Apeel," aldus Alex Gallagher, directeur van La Calera in Peru. "La Calera is een bekend citrusteeltbedrijf in Peru dat altijd voorop loopt op het gebied van innovatie. We introduceren nieuwe rassen en testen graag innovatieve verpakkingsconcepten, machines en logistieke oplossingen uit. De beslissing om mee te werken aan een product dat de toekomst van de AGF-sector ingrijpend kan veranderen, was dan ook snel genomen."

Apeel is een plantaardige coating op waterbasis die groenten en fruit van een extra 'schil' voorziet dat bederf tegengaat. Het product wordt vervaardigd uit stoffen die in schillen, zaden en het vruchtvlees van alle soorten groenten en fruit voorkomen. Apeel verdubbelt of verdrievoudigt de houdbaarheid van vele soorten groenten en fruit en voorkomt op deze manier verspilling van deze producten. 

 

Voor meer informatie:
Michelle Masek
Apeel Sciences
michelle@apeelsciences.com
www.apeelsciences.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.