Peruaanse blauwe bessenseizoen begint

Agro Vision, een teeltbedrijf in Noord-Peru, begint z'n blauwe bessenoogst voor seizoen 2019/20. De teler, verpakker en verlader heeft in Olmos bijna 2.000 ha gereedgemaakt voor de teelt naast 500 ha in omliggende gebieden in de streek Lambayeque, waar ze rond 2022 het areaal tot 4.000 ha willen verhogen. 

Via licenties en veredelingsprogramma's wereldwijd teelt Agro Vision conventionele en bio-blauwe bessen, druiven, asperges en avocado's. De oogst van 2019 is geraamd op 6,5 mln kg blauwe bessen klasse 1, wat in 2020 verdubbeld zal worden. 

Dit jaar markeert ook een belangrijke mijlpaal voor Agro Vision met de voltooiing van z'n pak- en koelstation voor blauwe bessen en druiven. Ze bouwen ook een aspergeverpakkingsstation van 4.000 m2, dat in november - op tijd voor de oogst - klaar zal zijn. De teelt- en verpakkingsactiviteiten leveren 5.000 banen op, waarvan veel een fulltime baan. 

Tom Snyde van Agro Vision: "We zijn erg trots op ons blauwe bessen- en druivenpakstation. We hebben op 14.000 m2 gebouwd."

Agro Vision wil graag een verantwoordelijk lid van de lokale gemeenschap zijn door mogelijkheden aan z'n teamleden te bieden. Het bedrijf heeft een sociaal programma ontwikkeld voor het duurzaam creëren van banen, winstdeling, gemeenschapsdiensten en de ontwikkeling van gezondheidszorg. 

Een voorbeeld is het Agro Vision Medical Journey, een tweemaandelijks gepland bezoek van artsen en verpleegsters aan de lokale gemeenschap. Gemiddeld komen 300-500 mensen per dag naar de kliniek. Het is een groot succes bij gemeenschapsleden die gratis gebruik kunnen maken van artsen, tandartsen en opticiens. Het bedrijf heeft rolstoelen, protheses en andere medische voorzieningen gedoneerd via dit belangrijke programma. 

Voor meer informatie:
Scott Albertson
Agro Vision
Email: scott.albertson@agrovisioncorp.com 
www.agrovisioncorp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven