Total Produce belooft CO2-voetafdruk eind 2020 met 40% verkleind te hebben

Het Ierse Total Produce is blij bekend te kunnen maken dat zij per 1 september 2019 overgeschakeld is naar 100% hernieuwbare elektrische energiebronnen voor haar bedrijfsactiviteiten in Ierland. De transitie heeft betrekking op in totaal 22 locaties, waarvan 18 in de Republiek Ierland en vier in Noord-Ierland, waaronder distributiecentra, verwerkingsfaciliteiten, koelhuizen en het hoofdkantoor van het bedrijf in Dublin. 

Het bedrijf is in de Ierse Republiek de samenwerking met Electric Ireland aangegaan en in Noord-Ierland met Captured Carbon om haar energiebronnen te verduurzamen. Naar verwachting zal deze omschakeling, samen met eerder genomen maatregelen, tegen het einde van 2020 een reductie van 40% in het CO2-verbruik opleveren.

De stap maakt onderdeel uit van het Vision 20/20-initiatief van Total Produce dat gericht is op het verminderen van de koolstofconsumptie binnen het bedrijf. De integratie van hernieuwbare energie in Ierland zal hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Total Produce werkt mee aan Origin Green, het landelijke duurzaamheidsprogramma van de Ierse regering. 

Des McCoy van Total Produce Ierland: "Bij Total Produce hebben we het voorrecht dat alle producten waar we mee werken, verse groenten en fruit, de laagste milieu-impact van alle voedingsmiddelen hebben maar we kunnen altijd nog meer doen. Onze transitie naar duurzame energie geeft blijk van onze ambitie om de impact op natuur en milieu zo laag mogelijk te houden en maakt onderdeel uit van een breder pakket aan maatregelen om onze bedrijfsactiviteiten nog verder te verduurzamen." 

 

Voor meer informatie:
Vincent Dolan
Total Produce
Tel: +353 (0)42 93 88707
www.totalproduce.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven