Noord-Duitse vakbeurs voor asperges en zachtfruit van start gegaan

Positieve tussenbalans na afloop van eerste beursdag Interaspa

De Noord-Duitse vakbeurs voor de asperge- en zachtfruitsector Interaspa opende gisteren (woensdag, 4 september) haar deuren. Onder de standhouders op het bedrijfsterrein van teeltbedrijf Hof Oelkers in Wenzendorf tekenden onder meer vele representanten uit de veredeling, verpakking, verwerking en teelttechniek present. Ondanks het herfstweer en het bescheiden aantal bezoekers toonde hoofdorganisator en voorzitter van de Asparagus Handels- und Vertriebs-GmbH en de vereniging van asperge- en zachtfruittelers zich tevreden na afloop van de eerste beursdag.


Michel Neefs en Jan Muurmans van Teboza

Voorbereiding op het nieuwe seizoen
Ook de standhouders uit de diverse sectoren waren in opperbeste stemming: Velen waren verheugd over de datum van de beurs – die eens in de twee jaar plaatsvindt – onmiddellijk na afloop van het lopende asperge- en zachtfruitseizoen. Na de oogst begint immers direct de voorbereiding op het nieuwe seizoen, klinkt het onder de bezoekers en standhouders. “Degenen die hier zijn, oriënteren zich alvast met het oog op komend seizoen. Dat houdt in dat september eigenlijk het perfecte tijdstip is om met onze doelgroep over machines, verpakkingen en veredelingsrassen in gesprek te gaan”, vat een standhouder de teneur kernachtig samen.


Frank van Alphen van Van Alphen Planten

Demoveld biedt meerwaarde
Ook voor de aanwezigen uit het internationale speelveld wint de Interaspa aan betekenis, bevestigt men desgevraagd. Het gros van hen komt nog altijd uit Duitsland en Nederland, niettemin reizen ook bedrijven uit andere delen van Europa – met name Italië en Oost-Europa – steeds vaker af naar Noord-Duitsland. “We laten onze stand op de ExpoSE dit jaar schieten en zijn in plaats daarvan hier op de Interaspa”, vertelt Tomas Paulovitz van het Litouwse Fudo, gespecialiseerd in houten productverpakkingen.

 


René Schuurmans en Jos Aben van veredelaar Lim Group

Veel bedrijven zien de Interaspa toch nog altijd als opwarmer dan wel aanvulling voor de ExpoSE in Karlsruhe, die later dit jaar in november plaatsvindt. “Voor ons leveranciers van oogsttechniek biedt het demoveld buiten echter een interessante meerwaarde aangezien we zo de kans krijgen onze machines in de praktijk te demonstreren. Dit is zeker een voordeel tegenover stationaire beurzen”, aldus Ton Smolders van Engels Techniek.


Ton Smolders van Engels Techniek

De fotoreportage zal morgen gepubliceerd worden. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven