Dhr. Akarca, Elite Foods

“Tomatenprijzen in vier dagen tijd gehalveerd”

Tholen – Sinds vrijdag zijn de tomatenprijzen zowel gehalveerd. Vrijdag lag de prijs rond de 1 euro en woensdag rond de 55 cent. Zowel voor losse- als trostomaten zijn de prijzen hard naar beneden gegaan. “Door de hitte van vorige maand is er plotseling veel aanbod op de markt gekomen wat de prijzen naar beneden drukt. Toch hebben we dit jaar een stuk betere prijzen voor tomaten dan vorig jaar. Dit geldt ook voor de Elite-tomaten waar onze firma bekend van is. We zijn blij dat de prijzen hoger liggen zowel de teler als de handelaar er wat aan kan verdienen”, aldus Dhr. Akarca van Elite Foods.


Dhr. Akarca met Elite-tomaten

“Tot twee weken geleden was kwaliteit voor tomaten geen probleem, maar we hebben een klein dipje gehad door de hitte. Dit is nu gelukkig weer voorbij”, aldus Akarca. “We hebben een hele goede zomerperiode achter de rug, eigenlijk de beste in jaren. We zien de verkoop elk jaar stijgen en ook voor de komende maanden zien we het positief in. Naast de stijgende vraag naar kasgroenten hebben we dit jaar ook veel aardbeien verkocht. Momenteel is het wat rustig voor aardbeien, omdat veel landen eigen productie hebben. De prijzen zijn daarom ook iets goedkoper dan voorheen, maar we mogen zeker tevreden zijn over de afgelopen periode.”

Het kasgroentenseizoen loopt stilaan op zijn einde. De trostomaten zullen nog 10 dagen volop beschikbaar zijn, maar daarna verwachten we wat minder volume op de markt. “Tegen het einde van het jaar werken we ook met Spaanse en Turkse producten, maar wanneer onze klanten liever Belgische producten hebben, bieden we ook producten uit belichtte teelt aan. Toch merken we dat veel klanten kijken naar de prijs en de voorkeur geven aan goedkopere producten”, vervolgt de handelaar.

“We hebben bij Elite Foods zowel Belgische als Nederlandse producten en we breiden elk jaar wat uit qua gamma maar ook qua klanten. Toch proberen we de uitbreiding van ons assortiment beperk te houden zodat we ons kunnen focussen op de producten waar we goed in zijn en de controle over de kwaliteit kunnen behouden”, besluit Akarca.

Voor meer informatie:
Elite Foods
Kempenarestraat 50 
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
info@elitefoods.be    
www.elitefoods.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.