Italiaanse druivenseizoen maakt moeizame start

Ondanks dat de situatie op de markt zich lijkt te stagneren, ziet het begin van het Italia druivenseizoen er goed uit en zijn de reacties overwegend positief.

"Augustus is altijd een bijzondere maand geweest in Italië en de druiven worden enigszins over het hoofd gezien ten gunste van andere gewassen. We hebben echter goede resultaten behaald in het buitenland, vooral met Frankrijk, Nederland en België. Deze situatie zou moeten veranderen in september wanneer de scholen beginnen", verklaart Lorenzo Bellassai van Giovanni Bellassai Srl uit het Italiaanse Mazzarrone.

"De oogst van de eerste trossen Italia druiven is begonnen en de reacties zijn goed. Ze worden afgezet onder het nieuwe merk Carla. De markt is nog steeds traag, maar de druiven hebben een hoog Brix-niveau en een mooie kleur."

De gekleurde rassen presteerden niet zoals gehoopt. "De eerste binnenlandse druiven deden het goed toen het seizoen van de buitenlandse was afgelopen, waarna de interesse vervaagde. De markt bevindt zich in een impasse. We hebben bijvoorbeeld slechts 20% van het potentieel met Red Globe."

De prijzen kunnen niet worden vergeleken met die van vorig jaar vanwege het feit dat het seizoen laat begon. "De eerste trossen Italia-druiven deden het goed, maar niet uitzonderlijk goed. De verwachting is dat de situatie half september verbetert", concludeert Lorenzo.

Voor meer informatie:
Lorenzo Bellassai
Cell.: +39 339 8638049 
Giovanni Bellassai Srl
Viale del Lavoro
95040 Mazzarrone (CT) 
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Web: www.giovannibellassai.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven