Nieuwe aardappelsorteerder van Tomra

Tomra Food heeft de Tomra 3A sensorgebaseerde sorteermachine voor knolgewassen geïntroduceerd. De machine vervangt de FPS (Field Potato Sorter) die Tomra zeven jaar geleden op de markt bracht. De sorteerder is verbeterd aan de hand van de feedback van gebruikers en de ervaring die in de loop der jaren werd opgedaan. 

De sorteermachine wordt bij voorkeur bij de ingang van de bewaarfaciliteit geplaatst, zodat de gerooide aardappelen meteen kunnen worden gesorteerd en vuil, stenen, klei of aarde worden verwijderd. De Tomra 3A is ontworpen om op hoge snelheid te werken zonder gevaar op beschadiging van het product. 

Productmanager Jim Frost van Tomra Food: : De Tomra 3A is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Bij de ontwikkeling van deze machine hebben we ons gebaseerd op onze samenwerking met telers en hebben we baanbrekende technologieën geïmplementeerd die bewezen hebben effectief te zijn in onze andere sorteeroplossingen. Deze machine biedt telers waar zij ons om gevraagd hebben: een solide, betrouwbare en betaalbare oplossing met een grotere capaciteit en verwijdering van groene aardappelen zonder gevaar voor beschadiging."

Geavanceerde beeldapparatuur en nog meer automatische functies
Het geavanceerde beeldsysteem van de Tomra 3A kan in tegenstelling tot dat van de FPS kleur detecteren om ongewenste groene aardappelen te verwijderen. De pulserende LED-verlichtingstechnologie met hoge resolutie-camera's kan onderscheid maken tussen organische (het gewas) en niet organische materialen (vreemd materiaal).   

Het optische systeem heeft geen bewegende onderdelen wanneer de machine in bedrijf is en dit verhoogt de betrouwbaarheid. De volledig afgeschermde camera-behuizing is bestand tegen regen, wind, stof en hitte. De nieuwe Tomra technologieën, zoals automatische camera-uitlijning en juiste instelling garanderen een consistent sorteerresultaat. De nieuwe optische temperatuurregeling zorgt daarnaast voor een stabiel optisch signaal, van de koele ochtend- tot de hete middaguren.

 

De Tomra 3A levert zeer goede resultaten wanneer er gewerkt wordt met korte deadlines tijdens korte oogsten. De capaciteit is met 30% toegenomen ten opzichte van de FPS. Een voorzichtige verwerking van de aardappel is een belangrijk kenmerk van alle Tomra-sorteerders. De uniek ontworpen transportband voorkomt kneuzing van het product. 

Er kan bespaard worden op de opslagruimte omdat alle vreemde materialen en slechte aardappelen efficiënt worden verwijderd. Bovendien kan de teler zijn klanten een product van hoge kwaliteit leveren dat aan alle specificaties beantwoord. 

De Tomra 3A zal aan het publiek worden gepresenteerd tijdens Potato Europa in Doornik (België), op 4 en 5 september, (stand 16). 

 

Voor meer informatie:

Marijke Bellemans
Tomra Food
Tel: +32 (0)16 74 28 17
Email: marijke.bellemans@tomra.com
www.tomra.com/food  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven