Spanjaarden betalen 51% meer voor Marokkaanse courgette dan voor lokale

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft Spanje 10,6 mln kilo courgette vanuit Marokko geïmporteerd, 204,9% meer dan vijf jaar geleden. De import had een waarde van €7,8 mln.

In deze periode kregen Andalusische courgettetelers op de Spaanse markt een gemiddelde prijs van €0,49 per kilo voor hun product, terwijl Spanje voor de Marokkaanse courgette een gemiddelde prijs van €0,74 per kilo betaalde. Dat betekent dat er voor de courgette uit Marokko 51% meer werd betaald dan voor die uit de Spaanse kassen.

De cijfers over de importprijzen van het Marokkaanse product zijn afkomstig van statistiekbureau Estacom (ICEX-Belastingdienst), en die over de prijzen voor de Spaanse courgette van het Observatorium voor Prijzen en Markten van de regering van Andalusië.

Volgens de gegevens van het Andalusische observatorium heeft de prijs die de telers van het kasproduct ontvangen betrekking op courgettes klasse 1, zoals ze worden geleverd aan het magazijn of de handelaar zonder BTW. Deze prijs is exclusief de kosten voor de behandeling en afzet van het product en omvat ook geen handelscommissie.

 

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven