Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

President Wit-Rusland wil aardappelexport opschalen

Tijdens een bezoek aan het district Smolevichi sprak de Wit-Russische president Aleksandr Lukashenko vol lof over de kwaliteit van lokale aardappelen.

De president kreeg te horen dat de vooruitzichten voor de export naar het buitenland dit jaar zeer goed zijn. Servië, Macedonië, Oezbekistan en andere landen nemen de Wit-Russische aardappelen graag af. De president opperde het idee om de export verder op te schalen maar hij voegde er wel aan toe dat de eerste prioriteit altijd moet liggen in het dekken van de binnenlandse behoefte. "Alvorens de markt te betreden, zullen er genoeg aardappelen in bewaring moeten worden geplaatst zodat er ook volgende jaar voldoende aardappelen afgezet kunnen worden," zei Lukashenko.  

 

“Dan zijn er ook nog pootaardappelen. Wat overblijft, kan in het buitenland worden afgezet. Tot nu toe zijn de marketinginspanningen op dit vlak ontoereikend. Deze aardappelen zijn van goede kwaliteit," vervolgde de president. "Onze onderzoekers en telers hebben geweldig werk verricht en geleerd hoe ze de beste rassen kunnen ontwikkelen en poten."

 

Bron: eng.belta.by


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven