Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landelijke fruitplukdagen van start

Tijdens de Landelijke Fruitplukdagen valt de appel niet ver van de boom, sterker nog: hij valt helemaal niet! “Op onze plukdagen in september zijn bezoekers vaak zo verwonderd dat het fruit gewoon direct van de boom af kan worden opgegeten”, vertelt Gerard van den  Anker – voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

De oogstmaand van appelen en peren is gestart! Dat kan iedereen komen meemaken tijdens de Landelijke Fruitplukdagen. Heel september openen ruim 40 boomgaarden verspreid over Nederland hun spreekwoordelijke deuren voor publiek om zelf te komen plukken.

“We vinden het erg belangrijk om deze open dagen te houden”, geeft Gerard van den Anker aan. “Zo kunnen we laten zien met hoeveel passie en zorg we ons fruit telen. We plukken de appelen en peren heel voorzichtig en leggen ze met aandacht in onze voorraadbakken. Ook zijn we hier in de boomgaard heel bewust bezig met het creëren van een natuurlijk evenwicht. We bieden tussen de fruitbomen ruimte aan bijen en insecten, zoals lieveheersbeestjes en oorwormen. Die zijn voor ons heel nuttig, omdat ze bijvoorbeeld bladluis opeten. Zo telen wij hier het lekkerste fruit in harmonie met de natuur”.

Mooie oogst verwacht
De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), brancheorganisatie van professionele fruittelers, verwacht dit jaar opnieuw een heel smaakvolle oogst. Door de vele zonuren in de zomer worden het weer lekkere zoete appelen en peren. Nederland is de laatste jaren een echt perenland geworden. Met ruim 10.100 hectare overstijgt de perenteelt de appelen, waarvan er 6740 hectare staan. Binnen de appelteelt blijft de Elstar veruit favoriet, met circa 40% van het appelareaal.

Zelf uw appelen en peren plukken?
Heel de maand september is iedereen van harte welkom in de Nederlandse fruitboomgaarden. Meer informatie over de verschillende data en locaties is te vinden op: www.defruitigste.nl/plukdagen.

 

 

Publicatiedatum: