Bewaartechniek en nieuwe aardappelrassen op de voorgrond

Fotoreportage: dertigste Weuthen Kartoffeltag

De Weuthen Kartoffeltag werd op donderdag 29 augustus reeds voor de dertigste keer georganiseerd. Op een nieuwe akker in de nabije omgeving van de hoofdvestiging van Weuthen in het Duitse Schwalmtal-Waldniel kwam een flink aantal telers, handelaren, verwerkers en leveranciers bij elkaar. De nieuw toegelaten aardappelrassen van zaaigoedleveranciers en de nieuwste methodes op het gebied van opslag- en verwerkingstechniek stonden in het bijzonder op de voorgrond.

Hier gaat u direct naar de complete fotogalerij.Nieuwe toelatingen: veel frietaardappelen 
De markt voor friet is booming in Duitsland. De Pommes boomt in Duitsland. De verwerkingsbranche reageert op deze maatschappelijk tendens en lanceert continu nieuwe, moderne frietrassen. Op de demo-akker - waar de telers hun nieuwe toelatingen presenteren - werden dan ook vooral veel frietaardappelen gepresenteerd. Interseed had zelfs drie nieuwe toelatingen in de categorie frietaardappelen (Poseidon, Montis & Francis) meegebracht, daarbij ging het zowel om vroege als late rassen.

Naast dit sterk groeiende marktsegment worden er ook voortdurend nieuwe consumptieaardappelen op de markt gepositioneerd. Tot de nieuwe toelatingen van dit jaar op dit gebied horen onder andere Lea (Solana), La Vie (HZPC) & Mary Ann (Norika). 

Hier gaat u direct naar de complete fotogalerij.

Opslagtechniek: belichting, ventilatie en Behälter
In de categorie toelevering worden eveneens aanhoudend nieuwe procedures ontwikkelt en tenslotte op de markt gelanceerd. Onder de exposanten die er dit jaar voor het eerst waren bevond zich het bedrijf Conpower uit München-Planegg. De belichtingsdeskundige ontwikkelde een LED-oplossing voor het afremmen van de solaninevorming in aardappelen. Het doel daarbij is de productkwaliteit van de aardappel aanzienlijk te verbeteren.

Omnivent presenteerde een update van het volautomatische en computergestuurde opslagsysteem OmniCuro, waarmee de aardappelen tijdens de bewaring efficiënt en gebruikersvriendelijk geventileerd en belicht worden. Menno Chemie presenteerde een geoptimaliseerde oplossing voor de reiniging van grote aardappelkisten. NNZ, marktleider op het gebied van verpakkingen, presenteerde tot slot de nieuwste verpakkingsconcepten rondom de aardappel. 

Meer informatie is te vinden op: www.weuthen-gmbh.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven