Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappeloogst North Carolina van start

In North Carolina is de zoete aardappeloogst van start gegaan. De afgelopen twee weken hebben telers testpercelen geoogst en sommigen zijn een week geleden aan hun hoofdoogst begonnen. Door de teeltomstandigheden is er optimisme en volgens de berichten zien de vroege aardappelen er goed uit.

"Het is het begin van de oogst", zei Jeff Thomas van Scott Farms. "In dit vroege stadium ziet het er goed uit. Het is een tijdje heet en droog geweest, maar we hebben de afgelopen weken ook behoorlijk wat regen gehad. De maat van de vroege aardappelen ziet er goed uit en de aardappelen zelf vertonen een uitstekende kwaliteit en consistentie."

Nieuwe markt begint goed
De overgebleven voorraad in de staat is minimaal en retailers kunnen niet wachten op de nieuwe oogst. Tijdens deze overgangsfase bevindt de markt zich in een sterke positie. Telers laten echter weten dat het te vroeg is om te zeggen wat het seizoen gaat brengen, zowel qua volume als qua prijs. De oogst van vorig jaar werd verwoest door twee orkanen, wat de voorraad heeft beïnvloed.

"Er is heel weinig voorraad over in North Carolina", aldus Thomas. "Voor het grootste deel zijn we toe aan de nieuwe oogst. We zien al vroeg een goede markt en onze focus ligt op het leveren van het nieuwe gewas aan klanten."

De vraag naar stoomzakken en magnetronproducten groeit
De belangrijkste variëteit uit Noord-Carolina is nog steeds de Covington hoewel bedrijven zoals Scott Farms ook een paar andere traditionele variëteiten telen. "De overgrote meerderheid bestaat uit Covington, omdat ze goed smaken en goed te transporteren zijn", zei Thomas. "We telen ook een aantal andere speciale variëteiten zoals Murasaki, waar wat momentum voor aan het ontstaan is in de markt."

Samen met losse verse zoete aardappelen zei hij dat Scott Farms ook met een aanzienlijke groei te maken heeft gehad op het gebied van producten met toegevoegde waarde, zoals stoomzakken en zoete aardappelen voor in de magnetron. "We hebben een positieve groei gezien in deze producten omdat consumenten steeds meer gemaksproducten kopen."

Voor meer informatie:

Jeff Thomas
Scott Farms
Ph: +1 (919) 284-4030
jeff@scottfarms.com
www.scottfarms.com

Publicatiedatum: