Prijs van voedingsmiddelen

Vergelijking van dure en goedkopere EU landen

Voedingskosten in Europa stijgen, maar hoe verhouden deze landen zich tot elkaar? Een studie via de vergelijkingswebsite Compare My Mobile bekeek hoe prijzen in Europa variëren door de goedkoopste en duurste plekken voor populaire wekelijkse boodschappen te bekijken. 

De duurste gemiddelde boodschappenmand vol gewone voedingsproducten kost het meest in Zwitserland met een wekelijks totaal van € 141,06, wat oploopt tot een jaarlijkse uitgave van             € 7335, 35.

Oekraïne bleek het meest goedkope land te zijn voor de wekelijkse boodschappen met € 27,07. De jaarlijkse kosten voor wekelijkse boodschappen in Oekraïne komen op een gemiddelde van                 € 1407,62.

Malta's gemiddelde wekelijkse kosten voor voedingsmiddelen bedroegen € 56,79, wat iets meer is dan een derde van de kosten in Zwitserland. De jaarlijkse kosten voor gewone producten zijn in Malta € 2953,03.

Klik hier voor een grotere afbeelding.

De studie bekeek de kosten voor individuele voedingsmiddelen in verschillende landen, waaronder de prijzen voor kip, rundvlees, eieren, melk, kaas, brood, aardappelen, appelen, sinaasappelen, bananen, koffie, cola, bier en wijn. 

Volgens de studie waren de kosten voor 1 kg appelen en bananen het goedkoopst in Oekraïne voor een prijs van respectievelijk € 0,56 en    € 0,97. In het duurste land kost een kg appelen € 3,40 en een kg bananen € 2,63. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven