Turkse aardbeien nu afgezet in Georgië, Oekraïne en Rusland

Turkije exporteert de aardbeien uit Bursa die bekend staan als 'red diamonds' niet alleen naar Georgië en Oekraïne, maar ook naar Rusland. Na de eerste export naar Moskou gingen ook aardbeien naar Georgië en Oekraïne. 

Sezai Çelik van de Chamber of Agriculture vertelde dat Kurşunlu in Bursa een van de favoriete Turkse gebieden voor aardbeienteelt is. Voorheen werden aardbeien alleen op de binnenlandse markt afgezet. Volgens Çelik exporteerde Turkije 6 vrachtwagens met aardbeien naar Moskou. Deze aardbeien hebben een betere smaak en zijn langer houdbaar. "Sinds ze zichzelf met hun smaak bewezen hebben, zijn ze erg populair geworden. We zijn er blij mee."

Aardbeienteler Ali Satılmış : "Begin 2000 begonnen we als amateurs met de teelt van aardbeien, maar we hebben er een professionele business van gemaakt en de teelt betekent een goed inkomen voor de dorpsbewoners."

Volgens Satılmış werkten de dorpsbewoners voor de aardbeienteelt buiten Kurşunlu om hun geld te verdienen. Nu komen 400-500 mensen naar het dorp toe om aardbeien te plukken. "Veel dorpsbewoners trekken naar de steden, maar bij ons komen mensen terug naar ons dorp."

www.dailysabah.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven