Shiitake-teler op Hongaars-Oekraïense grens opent zijn deuren

Nature Green (NG), een start-up die exotische paddenstoelen teelt, combineert het talent en de passie van een toegewijde groep fruittelers, specialisten in exotische paddenstoelen en private equity superfood-liefhebbers. NG heeft na twee jaar plannen, bouwen, ontwikkelen en zorgen voor een constante oogstkwaliteit, eindelijk zijn deuren geopend.

NG is gevestigd in de uitlopers van de Karpaten, waar het bedrijf vers bronwater en uitsluitend biologische ingrediënten gebruikt om zijn shiitake te voeden. De paddenstoelen zijn bestemd voor zowel lokale als internationale markten. Hoewel de belangrijkste focus op shiitake ligt, is NG van plan pruikzwam, beukenzwam, kruisdisteloesterzwam en andere exotische variëteiten te gaan telen om aan de vraag van de klant tegemoet te komen.

Peter Sutherland, hoofd sales van NG, legt uit dat het bedrijf, dat per maand meer dan 200 ton hoogwaardige shiitake kan telen, werd geopend om lokale banen te creëren om de ongelooflijke maar weinig bekende gezondheidsvoordelen van de shiitake en andere exotische paddenstoelen onder de aandacht te brengen en, belangrijker, om het betaalbaarder en toegankelijker te maken voor het publiek.

Voor meer informatie:
Nature Green
peter@naturegreen.eu
www.naturegreen.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven