Om plasticverbruik te verminderen

Lidl VK introduceert herbruikbare tasjes voor losse AGF

Lidl is de eerste retailketen in het Verenigd Koninkrijk die permanent herbruikbare tasjes introduceert voor los verkochte groenten en fruit. De retailer voert de herbruikbare polyester tasjes in om haar plasticverbruik in heel het Verenigd Koninkrijk te reduceren. De zogenaamde 'Green Bags' zijn als eerste verkrijgbaar in het Lidl-filaal aan de Union Street in Plymouth, hoewel de bestaande tasjes ook nog beschikbaar zijn. 

Georgina Hall van Lidl: "Sinds we 25 jaar geleden onze eerste winkel in het Verenigd Koninkrijk openden, hebben we er hard aan gewerkt om ons plasticverbruik te verminderen. We hebben hiervoor in de loop der jaren kleine en grote veranderingen doorgevoerd."

De retailer is van plan om het gebruik van plastic verpakkingen de komende drie jaar met 20% terug te brengen en wil ook alle verpakkingen van haar huismerkproducten recyclebaar maken. 

Lidl is al gestopt met het gebruik van zwart plastic voor het verpakken van AGF omdat dit type plastic niet gerecycled kan worden en heeft polystrenen pizzaonderleggers vervangen door kartonnen exemplaren die wel recyclebaar zijn. De nieuwe herbruikbare tasjes zijn voorzien van een trekkoord en kosten €0,75 per twee stuks.

Bron: plymouthherald.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven