Witte Wijnappelboom uit Nederland in historische Babylonstoren Farm, Zuid-Afrika geplant

In 1662 werd de eerste appel in de Kaap geplukt. Het betrof een Witte Wijnappel.

In 1692 werd de Babylonstoren Farm toebedeeld aan Pieter van der Byl door de gouverneur van de Kaap. Voor die tijd werd de Drakensteijn Vallei eeuwenlang bewoond door het nomadenvolk Khoisan. Van der Byl plantte er de eerste boomgaarden aan en veranderde de waterloop om zijn gewassen te kunnen irrigeren. In 2007 legden de huidige eigenaren van Babylonstoren Farm, Koos Bekker en Karen Roos, er een tuin aan die geïnspireerd is op de historische Company's Garden in Kaapstad. 

In april 2019 werd met hulp van TruCape Fruit Marketing en Hortgro een Witte Wijnappelboom uit Nederland naar Zuid-Afrika geïmporteerd, die werd geplant op de plaats waar hij eeuwen geleden ook stond. Dit oudste geregistreerde appelras maakt nu ook onderdeel uit van de Company Garden, samen met nog 300 verschillende eetbare en/of medicinale planten.

Hovenier Liesl van der Walt van de Company Garden: "De Witte Wijnappel is een waardevolle toevoeging aan onze collectie historische bomen, die onder meer bestaat uit het appelras Flower of Kent, de moerbei Shakespeare en de Saffron peer."

Voor meer informatie:
Babylonstoren
Tel: +27 (0)21 863 3852
Email: enquiries@babylonstoren.com 
www.babylonstoren.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven