Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Romain Cools van World Potato Congress bevestigt betrokkenheid bij Afrikaanse aardappelsector

Tijdens een presentatie van de officiële opening van het 11e African Potato Congress in Kigali (Rwanda) maakte de voorzitter van het World Potato Congress, Romain Cools, bekend dat zijn organisatie betrokken is bij en een partner wil zijn van de Afrikaanse aardappelsector.

Cools refereerde aan de actieve rol van Afrikaanse aardappelspecialisten binnen het WPC. A. Jooste en B. Lemaga uit Zuid-Afrika zijn beiden lid van het adviserend comité van het WPC en de directeur van de organisatie Peter VanderZaag steunt de Afrikaanse aardappelsector al vele jaren. 

Cools verklaarde dat het nieuwe strategische plan van het WPC niet langer een onderscheid maakt tussen ontwikkelde en opkomende economieën, maar als doel heeft een netwerkorganisatie voor alle professionals binnen de aardappelsector wereldwijd te worden. 

Hij uitte zijn hoop dat een stap richting meer publieke en private samenwerkingsverbanden zou kunnen leiden tot succesvolle aardappelprojecten in Sub-Sahara. 

‘Declaration of Dublin’ 
Het volgende World Potato Congress wordt in Dublin (Ierland) georganiseerd van 31 mei tot 4 juni 2021 en Romain Cools gaf de verzekering dat het WPC en de Ierse organisatie besloten hebben om gedurende het komende jaar een programma te ontwikkelen rond publieke/private samenwerkingsverbanden in Afrika en andere opkomende regio's. 

Deze planning werd tijdens een succesvolle WPC workshop geïntroduceerd. Meer dan 70 deelnemers uit alle segmenten van de aardappelsector ontwikkelden voorstellen over de rol van telers, onderzoeksinstanties en de privé sector om een succesvolle aardappelwaardeketen te creëren. 

Bron: potatonewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven